από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Yλικά
- κρέας μοσχάρι χτένι σε φέτες
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ρίγανη
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- πιπέρι
- πιπέρι κόκκους από διάφορα πιπέρια
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια.
Το πιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μέσα σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρέας μέσα στο λάδι .
Αφαιρούμε το κρέας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και το σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε το κρέας στη γάστρα και προσθέτουμε νερό ζεστό και το αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες τις έχουμε αλατίσει και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν.
Μετά από μισή ώρα τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα να ψηθούν στο γκριλ αφού τις ραντίσουμε με λάδι.
Όταν κοντεύει να ψηθεί το κρέας προσθέτουμε στην γάστρα τις μελιτζάνες και αφήνουμε το φαγητό να γίνει.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου