από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- ½ κοτόπουλο σε
μερίδες
- 6-7 αγκινάρες
- 4-5 καρότα
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ½ φλιτ κρασί λευκό
- άνηθο η μάραθο
- μπούκοβο η
οποιοδήποτε άλλο καυτερό (προαιρετικό)
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το
κοτόπουλο σε ένα ταψάκι αφού αφαιρέσουμε την πέτσα και αλατοπιπερώνουμε. Το περιχύνουμε
με το κρασί και το μισό απ τον χυμό των λεμονιών.
Ψήνουμε ως να ροδοκοκκινίσει και να θέλει λίγο ακόμα.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμάκι που έχει
μείνει στο ταψί. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τις αγκινάρες και έχουμε κόψει
σε ροδέλες τα καρότα.
Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο , αλατοπιπερώνουμε και
προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό απ τα λεμόνια.
Μαγειρεύουμε ως να γίνει το
κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Παρατήρηση : Μπορούμε αν θέλουμε να μην ψήσουμε το κοτόπουλο , αλλά να το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά να ακολουθήσουμε την συνταγή βήμα βήμα.
Παρατήρηση : Μπορούμε αν θέλουμε να μην ψήσουμε το κοτόπουλο , αλλά να το σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά να ακολουθήσουμε την συνταγή βήμα βήμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου