Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΟ (Τav Kosi)


από την Giota Haropoulou   

για τη συνταγή ερίζουν η Αλβανία με τη Τουρκία, με επικρατούσα την πρώτη.


Υλικά
-  κατσικάκι
-  ρύζι για πιλάφι ανάλογη ποσότητα με τις μερίδες που θέλετε (εγώ έβαλα κίτρινο)
-  2 κούπες νερό
-  λάδι η βούτυρο (εγώ δε βάζω τίποτα το κάνω αλάδωτο)
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  2 αυγά
-  1κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-  2 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε στη γάστρα με 2 φλιτζάνια νερό και το λάδι η το βούτυρο.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα να μισομαλακώσει το κρέας.
Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι με το ανάλογο νερό (λαμβάνουμε υπ όψιν και τα υγρά στη γάστρα), αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί ξανά και συνεχίζουμε το ψήσιμό άλλη μία ώρα περίπου έως ότου να γίνει το ρύζι άλλα να μην είναι εντελώς στεγνό το φαγητό μας.
Χτυπάμε σε μπολ το γιαούρτι με τα αυγά και το αλεύρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε λίγο λάδι η βούτυρο αν θέλουμε
Απλώνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από το φαγητό και συνεχίζουμε το ψήσιμό έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια (όπως στο παστίτσιο).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε και καλή σας όρεξη!

Παρατήρηση :
Εγώ ξαναλέω δεν έβαλα ούτε σταγόνα λαδιού η βουτύρου και έγινε μία χαρά και ελαφρύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου