Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΦΑΒΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 ποτήρι φάβα
- 3 ½  ποτήρια νερό.
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο μεγάλο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- λίγο ελαιόλαδο
-  2 κ σ ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε την φάβα και το νερό να βράσουν.  Την ξαφρίζουμε και τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο να βράσουν μαζί.
Όταν βράσει και χυλώσει την πολτοποιούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι.


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και τα 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.


 Όταν βράσουν και σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο λάδι και το μπαλσάμικο.


Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε την φάβα και προσθέτουμε λίγο απ τα καραμελωμένα κρεμμύδια.


Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου