από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 1 πακετάκι ζύμη
για σπρινγκ ρολς
- 2 ½ ποτήρια κραμπί (λάχανο) άσπρο και μωβ
- 1 ½ ποτήρι καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (προαιρετική)
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο ή πιπέρι καγιέν
- 2 κ σ σόγια σος
- 2 κ σ γουόστερ σος
- ¾ ποτηριού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ γ κάρυ
- λάδι για τηγάνισμα
- 1 κ κοφτό τζίντζερ τριμμένο
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
Εκτέλεση
Τρίβουμε το λάχανο και το καρότο στο χοντρό μέρος του
τρίφτη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο λάδι.
Αφού πάρει μία βράση και μαραθούν προσθέτουμε όλα τα
υπόλοιπα λαχανικά και τα μπαχαρικά μαζί με το αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις σος μαζί με το κάρυ (αν
θέλουμε πιο καυτερά βάζουμε 2 κ).τελευταία ρίχνουμε τον μαϊντανό για να μείνει
πράσινος.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τα σπρινγκ ρολς. Ανοίγουμε το πακετάκι με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση.
Τα καλύπτουμε με μια πετσέτα επειδή θα ξεραθούν
και παίρνουμε ένα ένα φύλλο
και βάζουμε μια κουταλιά γεμάτη από την γέμιση.
Βρέχουμε τα πλαϊνά του φύλλου
και τυλίγουμε.
Τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο ή μια πιατέλα και συνεχίζουμε ως να τα τελειώσουμε.
Παρατήρηση : Σ αυτό
το στάδιο μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη και να τα τηγανίσουμε όποτε
τα χρειαστούμε.
Όταν τα τηγανίσουμε τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφού
στραγγίξουν σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου