από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
Για την ζύμη
- 2 φλ αλεύρι χωριάτικο[έβαλα ολικής]
- 2 φλ αλεύρι χωριάτικο[έβαλα ολικής]
- 1 φλ καλαμποκάλευρο
- 1 φλ σιμιγδάλι ψηλό
- 1 κγ αλάτι-1\2 φλ λάδι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 ½ φλ νερό περίπου.
Για την γέμιση
- 500 γρ χόρτα διάφορα και σπανάκι
Για την γέμιση
- 500 γρ χόρτα διάφορα και σπανάκι
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- από μισό ματσάκι μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο ψιλοκομμένα
- 250 γρ φέτα σκληροί
θρυμματισμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- αλατοπίπερο
- ½ φλ λάδι
- 2 κσ σιμιγδάλι η τραχανά.
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τα πλυμένα ,κομμένα και στραγγισμένα χόρτα και τα αφήνουμε να ιδρώσουν 5-10 λεπτά.
Αλατίζουμε τα πλυμένα ,κομμένα και στραγγισμένα χόρτα και τα αφήνουμε να ιδρώσουν 5-10 λεπτά.
Τα στύβουμε καλά και τα ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά της
γέμισης.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης με 2 φλ νερό να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης με 2 φλ νερό να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Σε ρηχό λαδωμένο ταψί στρώνουμε με κουτάλι τα 2/3 του χυλού και πάνω απλώνουμε την γέμιση και
πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλα.
Στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ φλ νερό να αραιώσει και περιχύνουμε την πίτα.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι
και ψήνουμε στους 200 0
μία ώρα να ροδίσει.
Παρατήρηση : βασικό να είναι λεπτή σε πάχος για να γίνει τραγανή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου