από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
Για την βάση
- 1 κουνουπίδι αρκετά μεγάλο
- 2 αυγά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι γάλα
- αλατοπίπερο
- δυόσμο ξερό
- πάπρικα γλυκιά και καυτερή
Για την επικάλυψη
- ντομάτες σε ροδέλες
- φέτες από τυρί με λίγα λιπαρά
- φέτες ζαμπόν η γαλοπούλας ( προαιρετικά αυτά, δεν τα
χρησιμοποίησα)
- πιπεριές
Εκτέλεση
Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε πολύ μικρές φουντίτσες.
Το πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνει σαν κους κους.
Προσθέτουμε τα αυγά και τα μπαχαρικά και στο τέλος το
γάλα μέχρι να γίνει μια ζύμη υγρή.
Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και στρώνουμε την βάση
του κουνουπιδιού με το χέρι
Την
ψήνουμε για 20-25 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 0
μέχρι να ροδίσει καλά.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά που θα βάλουμε
από πάνω. Αφού ψηθεί η βάση αραδειάζουμε τις ντομάτες , το ζαμπόν αν βάλουμε, η
πιπεριές αν θέλουμε και από πάνω καλύπτουμε με τις φέτες του τυριού.
Βάζουμε
ξανά στον φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.
Ξεφουρνίζουμε
και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου