από την Caterina Caterinaki
Υλικά
- φάβα
- καρότα
- κρεμμύδι ξερό
- σκόρδο
- δυόσμο
- τριμμένη γραβιέρα Νάξου
- ντομάτα τριμμένη
- μουστάρδα
- ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 αυγά
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση.
Βράζουμε την φάβα και αφού την ξαφρίσουμε
προσθέτουμε στη κατσαρόλα και βράζουν μαζί το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο
και τον δυόσμο. Αρωματίζουμε με ένα δαφνόφυλλο και με φρέσκο βασιλικό.
Αφού βράσει την πολτοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Συμπληρώνουμε
με την γραβιέρα Νάξου και την ντομάτα, την μουστάρδα και 2 αυγά.
Ρίχνουμε
αρκετό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε
από το μείγμα μας.
Ψήνουμε τους φαβοκεφτέδες
μας και γαρνίρουμε με κολοκυθάκια ψητά
με λάδι και βαλσάμικο
Καλή μας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου