Υλικά
- 2 κιλά
πετροκέρασα
- 300 ml νερό
- 2.200 γρ ζάχαρη
- 2 κσ ασβέστης
Εκτέλεση
Καταρχάς έβαλα ασβέστη σε μία μεγάλη λεκάνη (2 κ σούπας)
άλλα άφησα να κατακαθίσει..και το σχετικά καθαρό νερό το έβαλα σε άλλη λεκάνη
..και έριξα τα πλυμένα κεράσια..αλλά με τα κουκούτσια τους για 2 ώρες
Μετά 5 νερά. για ξέπλυμα..στράγγισμα..και έριξα τη
ζάχαρη..μία στρώση κεράσια μία στρώση ζάχαρη..έριξα και το νερό,,300 μλ...αντί
για ένα ποτήρι νερό..και το έβαλα στο ψυγείο..
2 κιλά πετροκέρασα..αφού τα έβγαλα από τον ασβέστη...εννοείται(2200 ήταν για την ακρίβεια) τα καθάρισα βάζοντας το κεράσι σε ένα μικρό στόμιο ενός μπουκαλιού. και τρυπούσα με μία φουρκέτα..με το κεράσι προς τα κάτω..δηλαδή εκεί που έχει το κοτσάνι έβλεπε μέσα στο μπουκάλι....
εξασφαλίζοντας έτσι να μη χαθεί ζουμάκι
μετά
έμειναν 1900 καθαρά. γραμμ..έβαλα 300 μλ νερό..αντί για ένα ποτήρι..και 2200
ζάχαρη..
τα άφησα 24 ώρες στο ψυγείο έβγαλα τα
έβρασα έριξα και λεμόνι στο τέλος..πήρε περισσότερη ώρα να δέσει καθότι είχα
περισσότερο νερό...
και το σιρόπι που περίσσεψε θα το επεξεργαστώ τις
επόμενες μέρες...
από χρώμα σχίζει από γεύση επίσης..άλλα και από εμφάνιση..τα κεράσια ντούρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου