από την Καλλιόπη
Υλικά
- 1 κιλό χοντρή
φλούδα καρπουζιού
- 2 κιλά ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- ½ ποτήρι ασβέστη
- 1 φλιτ του καφέ χυμό λεμονιού (για την λεμονάδα)
- αρμπαρόριζα
- 2 κουταλιές χυμό
λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πράσινη φλούδα και αφαιρούμε καλά την
κόκκινη ψίχα από μέσα, ώστε να μείνε μόνο το σαπρό μέρος.
Κόβουμε τις φλούδες σε τετράγωνα η μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Διαλύουμερ τον ασβέστη σε λεκάνη με νερό , τόσο όσο να
καλύπτει τις φλούδες και τις αφήνουμε για 4-5 ώρες.
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά και τις βράζουμε για 10 λεπτά
περίπου. Αλλάζουμε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να βράσει το γλυκό μας.
Ρίχνουμε τις φλούδες σε παγωμένο νερό με τον χυμό
λεμονιού (λεμονάδα) για 2 ώρες , για να γίνουν τραγανές.
Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα ,
ρίχνοντας από πανω την ζάχαρη και το
νερό για να κατεβάσουν το ζουμί τους.
Τις αφήνουμε για 3-4 ώρες μέχρι να λιώσει η ζάχαρη . Βράζουμε το γλυκό για 10 λεπτά περίπου και το αφήνουμε για την επόμενη μέρα.
Βράζουμε το γλυκό μαζί με την αρμπαρόριζα και το αφήνουμε να δέσει καλά.
Προς το τέλος
ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει ακόμα 1-2 βράσεις. Γεμίζουμε τα βάζα, τα
κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου