από την Eleni kariofilli
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 σφηνάκι ξύδι
- λίγο αλάτι
- αλεύρι όσο
σηκώσει η ζύμη
Για την γέμιση
- ιδανικά ένα κιλό
τυροβολιά Μυκόνου ( η ξινομυζήθρα )
- 2 κρεμμύδια ξερά
ελαφρά σοταρισμένα
- 1 ματσάκι
κρεμμυδάκια χλωρά
- 1 ματσάκι άνηθο
- αλατοπίπερο
- 2-3 αυγά
Εκτέλεση
Τρίβουμε την τυροβολιά με το χέρι, προσθέτουμε τα
κρεμμύδια και τον άνηθο, αλατοπίπερο και τ αυγά χτυπημένα.
Ανοίγουμε δύο φύλλα
και στρώνουμε το ένα στο ταψί
προσθέτουμε την γέμιση, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο
και λαδώνουμε πολύ καλά την επιφάνεια.
Τρυπάμε σε μερικά σημεία την πίτα και την ψήνουμε στους
180 0 με αντιστάσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου