Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΣΜΑ


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

- 3φλιτζάνια χλιαρό γάλα
- 1  φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1  κύβος μαγιά
- 3  κουταλάκια ζάχαρη
- 1  κουταλάκι αλάτι
- 1  αυγό και 1 ασπράδι (τον δεύτερο κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε στο τέλος) 
- αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη.

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και βάζουμε επάνω στην καθεμία ένα κομμάτι βούτυρο που το έχουμε μαλακώσει.

Πιέζουμε με τα δάχτυλα για να πάρουν οι μπαλίτσες αυτό το σχήμα


Βάζουμε στην άκρη λίγο τυράκι και τυλίγουμε


Παίρνουμε δυο κορδόνια και τα στρίβουμε μεταξύ τους



Τα κλείνουμε σε κύκλο


Τον κρόκο που κρατήσαμε τον χτυπάμε με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα ατσμά μας.


 Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν τα ατσμα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου