από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου
Υλικά
- 3φλιτζάνια χλιαρό γάλα
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1 κύβος μαγιά
- 3 κουταλάκια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό και 1 ασπράδι (τον δεύτερο κρόκο τον
κρατάμε για να αλείψουμε στο τέλος)
- αλεύρι όσο
χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη.
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο
χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και σιγά
σιγά το αλεύρι για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και περιμένουμε να
φουσκώσει
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν τα ατσμα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου