Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 250 ml ηλιέλαιο
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι [400 γρ]
- 1 ½   κούπες ζάχαρη
- 4 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια και τον χυμό τους
- 2 βανίλιες
- 500 γρ φαρίνα
- 1 κγλ σόδα
-σταγόνες η κομμάτια σοκολάτας αν θέλουμε ταιριάζει πολύ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν . Προσθέτουμε -ένα -ένα τα αυγά. το χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα
Το ξύσμα, το γιαούρτι, την -βανίλια και ρίχνουμε το αλεύρι και την σοκολάτα αν μας αρέσει.
Σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα μας 




Ψήνουμε στον αέρα στους 180  0 για  ½  ώρα περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου