από την Γιάννα παρασχοπούλου
Υλικά
- 200 γρ γάλα
- 300 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
- αλάτι
- 150 γρ περίπου γραβιέρα ,ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας
- 4-5 κ σ λάδι για την ζύμη
- 2-3 κ σ λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό με το αλάτι και
το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και την γραβιέρα με το λάδι και όταν ζυμωθεί
το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα περίπου.
Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 10 ζυμαράκια.
Πασπαλίζουμε το
τραπέζι με λίγο αλεύρι και πλάθουμε σε πιτούλες το κάθε ζυμάρι.
Στάζουμε 2-3
σταγόνες λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πιτούλες τυριού και από τις
2 πλευρές.
Συνοδεύουν σούπες, ντιπ και σαλάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου