από την Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια
- 200 γρ κουκιά ξερά
- αλάτι
- πιπέρι άσπρο
- τζίντζερ
- σκόρδο
- πάπρικα
- κύμινο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι κόλιανδρο
- κρεμμύδι
τριμμένο
- φρυγανιά τριμμένη η λίγο αλεύρι
- σουσάμι (προαιρετικό)
- φρυγανιά τριμμένη η λίγο αλεύρι
- σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και τα κουκιά για 24
ώρες. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε σε φαλάφελ και τα βάζουμε σε ταψί
αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου