από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
2 κεφάλια φινόκιο
- 3 καρότα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4 πράσα
- 2 αυγά
- 2 κούπες
στραγγιστό γιαούρτι
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τυρί κρέμα η κρουτόν για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά μικρά μικρά κομμάτια.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο.
Αφού μαλακώσουν και πάρουν χρώμα τα πράσα προσθέτουμε και
τα φινόκια μαζί με τα καρότα και συνεχίζουμε το
σοττάρισμα.
Βάζουμε ζεστό νερό αλατοπίπερο και συνεχίζουμε με τον
βρασμό.
Μέχρι να βράσει η σούπα μας χτυπάμε λίγο τα αυγά και 1 γεμάτη κουταλιά
σούπας γιαούρτι.
Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε και το υπόλοιπο γιαούρτι. .
Παίρνουμε λίγο ζωμό από την σούπα μας και τον προσθέτουμε στο γιαουρτοαυγό μας. Συνεχίζουμε
όπως θα κάναμε με το αυγολέμονο..
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και
ζεσταίνουμε την σούπα λίγο.
Προσοχή!!! Να μην βράσει επειδή θα κόψει το
γιαούρτι.
Σερβίρουμε ζεστή ζεστή με τυρί κρέμα η κρουτόν ή και τα
δυό!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου