από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- ελαιόλαδο
- φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο)
- σκόρδο
Εκτέλεση
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά, μέχρι να λιώσει το αλάτι.
Τότε το αδειάζουμε σε μία τσαντίλα η τουλουπάνι. Αν δεν έχουμε σε μία πετσέτα.
Ήδη το γιαούρτι αρχίζει να βγάζει υγρά.
Το δένουμε με ένα σπάγκο και το ξαναδένουμε σε μία κουτάλα , κρεμώντας το.
Το βάζουμε σε ένα μπολ η σε μιά κατσαρόλα προσέχοντας να μην ακουμπάει κάτω, και το βάζουμε με την κατσαρόλα στο ψυγείο μέσα.
Το αφήνουμε 2 μέρες; και ανοίγουμε την τσαντίλα. Έχει συμπυκνωθεί αρκετά,
Βλέπουμε όλα τα υγρά στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Σχεδόν μισή κούπα υγρά μαζεύτηκαν.
Το βάζουμε σε ένα μπολ . Έτσι διατηρείται για μία βδομάδα περίπου.
Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε περισσότερο καιρό, το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο. ανάμεσα βάζουμε όποιο μυρωδικό θέλουμε .
Καλύπτουμε με λάδι. Έτσι διατηρείται σχεδόν έναν μήνα.
Παίρνουμε μερικές φέτες ψωμί και ορμάμε!!! Καλή μας όρεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου