Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ


από την Τζένη  Λάγαρη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

- 6 αυγά
- 1 ποτήρι μεγάλο (το ζύγισα 280-300 γραμμάρια) ζάχαρη
-  ½   ποτήρι νισεστέ
- 1 ποτήρι αλεύρι με κακάο σύνολο 250-300 γρ ,  ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλουμε
- 1 baking powder

- 2 βανίλιες.
Για την γέμιση γλάσο
 - 110 γρ βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομμάτια
- 450 γρ ζάχαρη άχνη
- 125 γρ κακάο
-250 γρ κρέμα γάλακτος
- λίγη βανίλια
Για την επικάλυψη
- σοκολάτα κουβερτούρα
- ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν στο μίξερ και μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά τα στερεά ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
Ψήνουμε στο φούρνο 170 βαθμούς 25 με 30 λεπτά δοκιμάζοντας στο τέλος όμως με μία οδοντογλυφίδα δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 25 λεπτά. 
Εννοείται σε ταψάκι, βουτυρωμένο,αλευρωμένο.
Πάμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη το κακάο και 4-5 κουταλιές από την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει αφράτη.
Για την επικάλυψη λιώνουμε σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα την αλείφουμε πάνω σε μία λαδόκολλα σε πολύ λεπτή στρώση την βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο αφού την τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε ένα ρόλο μετά τη βγάζουμε και την σπάμε και βγαίνουν φιλαράκια από σοκολάτα.
Με τη ζαχαρόπαστα έκανα ένα κορδονάκι και έγραψα τις ευχές επάνω στην τούρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου