από την Καλλιόπη
Υλικά
Για την ζύμη
- 2 φλ αλεύρι σκληρό (χωριάτικο)
- 2 φλ αλεύρι φαρινάπ
- 1 φακελάκι μαγιά
- λίγο αλάτι
- 2 πατάτες μέτριες βρασμένες
- χλιαρό νερό
Για το σιρόπι
- 4 φλ ζάχαρη
- 3 φλ νερό
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 3-4 γαρίφαλα
- ½ λεμόνι, την φλούδα του και τον χυμό
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέχρι
το νερό τους να γίνει χλιαρό.
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε τα 2 αλεύρια αφού τα κοσκινίσουμε
με το αλάτι και την μαγιά.
Λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι πολύ καλά μέσα σε 1
ποτήρι χλιαρό νερό , σ αυτό που έβρασαν
και τις βάζουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί από τις πατάτες μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό
.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3
λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και παίρνουμε λίγο μείγμα στο
χέρι μας και σφίγγουμε σαν γροθιά.
Αυτό που πετάγεται το παίρνουμε με ένα κουταλάκι
το οποίο βουτάμε σε ένα μπολ με λάδι που έχουμε δίπλα μας και τους ρίχνουμε στο
καυτό λάδι, τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν . τους βγάζουμε με τρυπητή
κουτάλα και τους ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι.
Τους βγάζουμε αμέσως και τους μεταφέρουμε
στην πιατέλα που θα τους σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου