Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΙΝΟΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 750 γρ περίπου μανιτάρια άσπρα
- 1 κούπα κινόα βρασμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 1 αυγό
- 2 καρότα
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 5-6 κ σ αλεύρι ή βρώμη αλεσμένη

Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μούλτι χοντροκόβουμε  τα μανιτάρια,  και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Αδειάζουμε και την κινόα. 
Στο μούλτι κόβουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα , και τα καρότα. Τα προσθέτουμε στα μανιτάρια. 
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το αυγό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. 
Στο τέλος θα βάλουμε λίγο αλεύρι η την βρώμη για να σφίξει το μείγμα. 


Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες. , μετά πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0  
Τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και απολαμβάνουμε!!


Παρατήρηση : 1 .  μπορούμε να ετοιμάσουμε το μείγμα από το βράδυ και να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.
Παρατήρηση : 2. μπορούμε να βάλουμε επίσης φρυγανιά τριμμένη αν θέλουμε
Παρατήρηση : 3. Αντί για κινόα μπορούμε να βάλουμε πλιγούρι μουσκεμένο σε καυτό νερό. Η αναλογία είναι ½   κούπα πλιγούρι σε 1 κούπα βραστό νερό 


Καλή μας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου