Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ


από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 150 γρ βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
-  1 βανίλια
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 400 γρ αλεύρι
-  2 κ.σ. κακάο

 Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με την άχνη. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κακάο και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια κ στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε και κόβουμε με κουπ πατ καρδιές.
Σε ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις άσπρες καρδιές ανάποδα και τις καφέ τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε αριστερά και δεξιά για αυτάκια.
Στη μέση βάζουμε 1 ζαχαρωτό για μύτη και σταγόνες κουβερτούρας για μάτια. Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα τα μάγουλα και ψήνουμε στους 175 για 10 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου