Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΤΣΟΥΚΝΙΔΟΡΥΖΟ


από την Στέλλα Γίδαρη


Υλικά
- παπαρούνες
- τσουκνίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- ντοματοχυμό
- ρύζι Καρολίνα
- χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Μαζεύουμε παπαρούνες (πριν βγάλουν μίσχους και λουλούδια) και τσουκνίδες. Τις καθαρίζουμε και τις ζεματάμε. 
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα χόρτα.
Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και τον  ντοματοχυμό.
Ρίχνουμε νερό και βράζουμε για λίγη ώρα.
Προσθέτουμε ρύζι Καρολίνα ( μισή ποσότητα από το νερό που είχαμε βάλει ) και βράζουμε για 15 λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι ( της κουζίνας, όχι το δικό μας) και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε βάζοντας, αν θέλουμε και λεμόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου