Υλικά
Για την ζύμη
- 2 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
- 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½ κ γ αλάτι
- νερό χλιαρό όσο σηκώσει
Για την γέμιση
- αναρή ανάλατη (μυζήθρα ανάλατη)
- ροδόσταγμα
- κανέλα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρις ότου αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακιά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και παίρνοντας κομμάτια από την ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
Ετοιμάζουμε και την γέμιση
Βάζουμε από 1 κ γ γεμάτο από την γέμιση και κλείνουμε το φύλλο.
Περνάμε με το εργαλείο για να κοπούν τα μπουρεκάκια μας και να κολλήσουν στις άκρες.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί και παίρνοντας κομμάτια από την ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο.
Ετοιμάζουμε και την γέμιση
Περνάμε με το εργαλείο για να κοπούν τα μπουρεκάκια μας και να κολλήσουν στις άκρες.
Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο. Αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου