από την Stella Glava
Υλικά
- 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
- 200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 200 γρ βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 3-4 κουταλιές κακάο
- σιρόπι από γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)
Για το γλάσο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Κάνουμε ψίχουλα
στο μουλτι το κέικ και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τα
υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε ένα ή δύο
μπαστούνια και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά τα βγάζουμε.
Ετοιμάζουμε το
γλάσο
Κόβουμε ΛΕΠΤΕΣ
φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο. Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και
τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. (οι
αναλογίες μπορούν να γίνουν στο περίπου.
Χρησιμοποίησα κέικ με κακάο και δεν πρόσθεσα έξτρα κακάο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου