Υλικά
Για την ζύμη
-
3 αυγά
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
150 γρ βούτυρο
-
1 κ γ σόδα
-
αλεύρι όσο πάρει-
-
2 γεμάτες κουταλιές μέλι
Για
την κρέμα
-
200 γρ βούτυρο
-
1 ζαχαρούχο γάλα
-
λίγη άχνη
-
1 κουτί έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ (σε
σκόνη)
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε
την ζύμη πρώτα
Σε
ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο Αφού τα ανακατέψουμε καλά τα
βάζουμε σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας πάντα .
Αρχίζουμε
να προσθέτουμε το αλεύρι και όταν δούμε πως έχει αρχίσει να χυλώνει το
κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι πάρει μέχρις ότου έχουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.
Χωρίζουμε
το ζυμάρι σε 7 μπαλάκια και το καθένα το ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο
Ψήνουμε
ένα ένα τα φύλλα και τα αφήνουμε στην άκρη
Πάμε
να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Ενώνουμε
όλα τα υλικά μαζί για να κάνουμε την κρέμα.
Ένα
φύλλο το περνάμε από το μούλτι να γίνει
σαν τρήμα.
Τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο αρχίζοντας με ένα φύλο, από πάνω
κρέμα, ξανά φύλλο , πάλι κρέμα και ούτω καθ έξης,.
Στο τέλος έχουμε την κρέμα πάνω
πάνω και πασπαλίζουμε το τριμμένο φύλλο.
Στο
ψυγείο για να σφίξει και σερβίρουμε!!!!
Παρατήρηση το γλυκό αυτό είναι από την Ρωσία
Παρατήρηση το γλυκό αυτό είναι από την Ρωσία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου