από την Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 πακέτο λινγκουίνι
- 200 γρ. μπέικον
- 2 αυγά ολόκληρα
- 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μανιτάρια φρέσκα
- αλάτι και πιπέρι
- 200 γρ. μπέικον
- 2 αυγά ολόκληρα
- 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μανιτάρια φρέσκα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λινγκουίνι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το μπέικον κ τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν , για 5 λεπτά.
Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, το μπέικον κ τα μανιτάρια.
Βράζουμε τα λινγκουίνι για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Παράλληλα, σε τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το μπέικον κ τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν , για 5 λεπτά.
Τα προσθέτουμε στα ζυμαρικά, μαζί με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι, το οποίο έχουμε αποσύρει από τη φωτιά, το μπέικον κ τα μανιτάρια.
Περιχύνουμε αμέσως τα μακαρόνια με το μείγμα
αυγών, ανακατεύοντας καλά.
Σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου