Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ




από  την Gnosoula Nikolaou

Υλικά
 - 1 ποτήρι λάδι
- αμύγδαλα
- 3 ποτήρια σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 8 ποτήρια νερό
- κανέλα
- γαρίφαλο
- ανθόνερο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι πρώτα.
Βράζουμε τα αμύγδαλα σε νερό και αφού τα στραγγίσουμε τα ξεφλουδίζουμε και τα τεμαχίζουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το σιμιγδάλι . προσθέτουμε και τα αμύγδαλα  και τα σοτάρουμε κι αυτά.
Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά προσθέτουμε και το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει. 
Μόλις ετοιμαστεί το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει. 
Ξεφορμάρουμε και τον απολαμβάνουμε



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου