από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό κολοκάσι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- κλωνάρια και φύλλα σέλινου
- συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βουρτσίζουμε τις ρίζες από το κολοκάσι να φύγουν τα πολλά
χώματα. Κατόπιν το καθαρίζουμε και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή χαρτί
κουζίνας.
ΔΕΝ το πλένουμε, επειδή θα γλιτσιάσει!!!
Βάζουμε το μαχαίρι στο κολοκάσι και το τσακίζουμε σε
κομμάτια στο μέγεθος μπουκιάς. , ΔΕΝ το
κόβουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και
σοτάρουμε και το κολοκάσι.
Αφού το φέρουμε 3-4 βόλτες ρίχνουμε και το σέλινο
ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας κι αφού πάρει μια βράση,
αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι
να μαλακώσει το κολοκάσι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου