από την Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 10 γκρέιπ φρουτ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 κ γλ βανίλια
- χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα γκρέιπ φρουτ στον τρίφτη λίγο . τα κόβουμε
στα 4 και αφαιρούμε την φλούδα και λίγο από την άσπρη σάρκα , αν έχουν.
Τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε είτε με οδοντογλυφίδα είτε
με κλωστή και βελόνα.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κοχλάσει και αδειάζουμε το νερό. Βάζουμε φρέσκο νερό .
για 4 συνεχόμενες μέρες απλώς αλλάζουμε το νερό τους χωρίς να το βράζουμε.
Την πέμπτη μέρα το βράζουμε και πετάμε το νερό.
Βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστά τα φρούτα μας την ζάχαρη
και τα 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα το βράζουμε λίγο.
Βράζουμε από λίγο για 2 με 3 μέρες και το αφήνουμε να μένει τα βράδια έτσι. Στο τελευταίο
βράσιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου