από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-ξεκοκαλισμένο κόντρα φιλέτο χοιρινό( χρησιμοποίησα ψαρονέφρι για πιο άπαχο κρέας)
-1 κιλό αλάτι χοντρό
-μπόλικο μαραθόσπορο( τον κοπάνισα ελαφρώς για να κολλήσει καλύτερα στο κρέας)
-κόκκους πράσινου πιπεριού(έβαλα διάφορα είδη πιπεριών)
- 1 λίτρο μαυροδάφνη η βισάντο
Εκτέλεση
Σε ένα τάπερ στρώνω αλάτι και ακουμπώ το κρέας. Το καλύπτω
όλο με αλάτι και το αφήνω 3 μέρες στο ψυγείο γυρίζοντας το καθημερινά και προσθέτοντας
κι άλλο αλάτι.
Προσωπικά το άφησα περισσότερο αλλά διαπίστωσα πως σκλήρυνε πιο πολύ.
Μετά την παραμονή στο αλάτι το βγάζω το ξεπλένω πολύ καλά, το στραγγίζω και το
ρολλάρω σε μια λαδόκολλα όπου έχω βάλει το μείγμα με το μαραθόσπορο και τα πιπέρια.
Το βάζω ξανά στο τάπερ και το σκεπάζω με την μαυροδάφνη.
Το γυρίζω μέσα στο κρασί συχνά. Το αφήνω στο κρασί γύρω στις 10 μέρες.
Κατόπιν το αφαιρώ από το κρασί όταν ετοιμαστεί και το κρεμώ σε δροσερό μέρος να στεγνώσει και το βάζω στο ψυγείο για διατήρηση.
Κατόπιν το αφαιρώ από το κρασί όταν ετοιμαστεί και το κρεμώ σε δροσερό μέρος να στεγνώσει και το βάζω στο ψυγείο για διατήρηση.
Επειδή στην Αθήνα και με τόση ζέστη αδυνατούσα να το κρεμάσω να στεγνώσει το κρέμασα στην σχάρα του φούρνου και το στέγνωσα στους 50 βαθμούς για 2 ώρες!!
Επειδή η ποσότητα αρκετή οπότε δεν ήξερα πως να το διατηρήσω, μετά το στέγνωμα το διατήρησα σε τάπερ με λάδι και μαραθόσπορο με πιπέρια.
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου