Υλικά
-ξεκοκαλισμένο κόντρα φιλέτο χοιρινό( χρησιμοποίησα ψαρονέφρι για πιο άπαχο κρέας)
-1 κιλό αλάτι χοντρό
-μπόλικο μαραθόσπορο( τον κοπάνισα ελαφρώς για να κολλήσει καλύτερα στο κρέας)
-κόκκους πράσινου πιπεριού(έβαλα διάφορα είδη πιπεριών)
- 1 λίτρο μαυροδάφνη η βισάντο
Εκτέλεση
Κατόπιν το αφαιρώ από το κρασί όταν ετοιμαστεί και το κρεμώ σε δροσερό μέρος να στεγνώσει και το βάζω στο ψυγείο για διατήρηση.
Επειδή στην Αθήνα και με τόση ζέστη αδυνατούσα να το κρεμάσω να στεγνώσει το κρέμασα στην σχάρα του φούρνου και το στέγνωσα στους 50 βαθμούς για 2 ώρες!!
Επειδή η ποσότητα αρκετή οπότε δεν ήξερα πως να το διατηρήσω, μετά το στέγνωμα το διατήρησα σε τάπερ με λάδι και μαραθόσπορο με πιπέρια.
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου