από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
Υλικά
- 3 ματσάκια τσουκνίδες -
- 4 ματσάκια σπανάκι καθαρισμένο
- άνηθο αν θέλετε
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι
- μπούκοβο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 3 κούπες νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε καλά....τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια . Σε
βαθιά κατσαρόλα τα αχνίζουμε...χωρίς νερό χωρίς λάδι..μόνο με τα δικά τους υγρά
...μόλις πέσει ο όγκος τους ρίχνουμε δυο ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, λάδι
...και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα περίπου ...
(στα καζάνια το βράζουν για 2 ώρες τουλάχιστον...αλλά στην κατσαρόλα δεν
χρειάζεται τόσο) ετοιμάζουμε χυλό...σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε 2 κουταλιές
αλεύρι καλά να μην
σβολιάσει. λίγο πριν βγάλουμε το μπουρανί απ τη φωτιά ρίχνουμε
τον χυλό για να χυλώσει το φαγητό....ανακατεύουμε συνεχώς να μην πιάσει .
Προσθέτουμε λεμόνι, πιπέρι, μπούκοβο αν θέλουμε ...και κατεβάζουμε απ τη
φωτιά Σερβίρουμε με πολύ λεμόνι και πιπέρι ...
Υ.Γ. φυσικά
μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χόρτα.....αλλά το παραδοσιακό είναι έτσι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου