Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- σουδάκια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

- 6 κρόκους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι
Με αυτήν γεμίζουμε τα σουδάκια

Για την κρέμα σοκολάτας
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
-  300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μέλι 2 βανίλιες
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια.
Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορούμε να το περάσουμε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Ανακατεύουμε καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε γεμίσει τα σου με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με κορνέ, βάζουμε στο σκεύος μας λίγη από την κρέμα σοκολάτα βουτάμε τα σουδάκια παραγεμισμένα, τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα και γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί


Παρατήρηση : ααα και όσα σουδάκια μείνουν μπαίνουν κατάψυξη(άδεια φυσικά) και είναι σαν φρέσκα για το επόμενο γλυκό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου