Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΣΟΥ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
-  1 φλ. αλεύρι
- 4 αυγά
- ½  φλ. βούτυρο
- 1 φλ. νερό

Εκτέλεση
Βράζετε το νερό και το βούτυρο.
Ρίχνετε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύετε γρήγορα  με ξύλινη κουτάλα. 
Είναι έτοιμη όταν η ζύμη σχηματιστεί σαν μπάλα στο κουτάλι. 
Την αφήνετε για 5 λεπτά στην άκρη. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάτε με τον ίδιο τρόπο. 
Σε λαδόκολλα επάνω βάζετε με κουτάλι κομμάτια ζύμης σαν καρύδι. Έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 200°. 
Σε 15 λεπτά χαμηλώνετε το φούρνο στους 150-170 και τα αφήνετε άλλα 45'. 
Ανοίγετε τα σου από τη μια πλευρά να φύγει ο ατμός, αν χρειαστεί τα αφήνετε κι άλλο μέχρι να στεγνώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου