Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ



από την  Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
- 5 με 6 κουταλιές λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές και μαύρες
- μισό φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
- μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού κρανμπέρις
- 2 κουταλιές σουσάμι
- 2 κουταλιές κακάο


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες(εξαρτάται η ποσότητα από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
- ένα κουτί μανιτάρια κομμένα
- 3- 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φέτα θρυμματισμένη
- τριμμένο τυρί που λιώνει
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ(η μια κρέμα γάλακτος)
- λάδι 
- πιπέρι


Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 πατάτες
- 100 γραμμάρια βιτάμ
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ροκφόρ
- τριμμένη γραβιέρα
-  πιπέρι
- λίγο γάλα αδιάλυτο


ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ



από την Δώρα Τριφύλλη

Υλικά

- στήθος μοσχάρι
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος αρκετός
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
-  μισή πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 2 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι


Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΡΑΓΑΝΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 500ml μούστο
-500ml λάδι ανάμεικτο ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο
-250gr ζάχαρη
-2κγ.μπαικιν
-1 κγ. σόδα
-1 ½  κγ κανέλα
-1 ½ κγ γαρύφαλλο
- ½    φλιτζάνι κονιάκ
-1 ½  περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές καπνιστές
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κουταλιές λάδι
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτο με κρέμα βαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια  ζάχαρη 
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- ½  φλιτζανάκι κονιάκ
-  ξύσμα από ένα λεμόνι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1κ.γ σόδα
-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ½    κ.γ κανέλα
- ¼  κγ. γαρύφαλλο

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΧΑΛΕΠΙ

από την Eleni Xenophontos

Υλικά
- 6 φλυτζ.  νερό
- 7 κ.σ. νισεστέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- τριαντάφυλλο σιρόπι
- επιπλέον ζάχαρη στο σερβίρισμα

ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΓΛΥΚΟ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- σταφύλια σουλτανίνα
- μισή ποσότητα από τα σταφύλια ζάχαρη
- χυμός 1/2 λεμονιού 
- 1 βανίλια

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ




από την Πόπη Παπαμιχαήλ

Υλικά 

- ρύζι ανάμικτο με άγριο ρύζι
- σταφίδες ξανθιές
- σταφίδες μαύρες
- κουκουνάρι
- βιτάμ.
- αλάτι
- πιπέρι


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ




από την Ποπη Παπαμιχαηλ

Υλικα

- μπούτια απο κοτόπουλο
- λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι 
- μπαλσάμικο η κρέμα μπαλσάμικου


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
- 4 μανιτάρια μεγάλα
- λίγα βρασμένα ζυμαρικά
- καυτερή πιπεριά (όση αντέχετε)
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 2-3 κουταλιές σούπας τυρί για την επικάλυψη
- αλάτι
- πιπέρι

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 ντομάτες  ώριμες τριμμένες
-1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
λάδι 
αλατοπίπερο
ρίγανη
- καυτερό αν θέλουμε
- 4 αυγά

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Για την βάση

- αλμυρά κουλουράκια που έχουν μείνει
- 125 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
- 2 με 3 κουταλιές ρεγκάτο λάιτ τριμμένο

Για την γέμιση

- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 3 με 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 με 3 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο η ότι άλλο τυρί μας αρέσει
- φέτα 
- 2 αυγά
-λίγο γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος


ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι
- ρίγανη


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό σύκα ώριμα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/3 κούπας κονιάκ η νερό η λικέρ
- 2 ξύλα κανέλας
- 6 καρφάκια γαρύφαλλα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού


ΣΥΚΟ ΩΡΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό ώριμα σύκα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι


Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΧΑΛΟΥΜΙ



από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- κολοκυθάκια 1 κιλό
- 1 ποτήρι γεμάτο με κύβους από χαλούμι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 αυγά 


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε ροδέλα
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη σε ροδέλες 
- μαϊντανός ψιλοκομμένος 
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο ζουλιέν (λωρίδες)
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας στην μέση
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- κόκκινο κρασί (1 και 1/2 κρασοπότηρο)


Για την μαρινάδα

- καρίνο
- μοσχοσίταρο
- κύμινο
- σκόρδο
- ρίγανη
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΦΕΤΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 1 πιπεριά λεπτοκομμένη
- 2 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- τυρί φέτα
- φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- σουσάμι


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


από την Eleni Xenophontos


Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 κουτί σπράιτ
- 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι ούζο
- 1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο αλεσμένο
- 4 κουτ. του γλυκού μπεικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι
- σουσάμι για την επικάλυψη