Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες(εξαρτάται η ποσότητα από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε)
- ένα κουτί μανιτάρια κομμένα
- 3- 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
- ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φέτα θρυμματισμένη
- τριμμένο τυρί που λιώνει
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ(η μια κρέμα γάλακτος)
- λάδι
- πιπέρι
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ
από την Δώρα Τριφύλλη
Υλικά
- στήθος μοσχάρι
- 2 πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος αρκετός
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- μισή πιπεριά κόκκινη καυτερή
- 2 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές καπνιστές
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κουταλιές λάδι
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτο με κρέμα βαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
Για την βάση
- αλμυρά κουλουράκια που έχουν μείνει
- 125 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
- 2 με 3 κουταλιές ρεγκάτο λάιτ τριμμένο
Για την γέμιση
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 3 με 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 με 3 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο η ότι άλλο τυρί μας αρέσει
- φέτα
- 2 αυγά
-λίγο γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΡΑΣΑΤΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχαράκι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε ροδέλα
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 με 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 με 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο κομμένο ζουλιέν (λωρίδες)
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας στην μέση
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκινο κρασί (1 και 1/2 κρασοπότηρο)
Για την μαρινάδα
- καρίνο
- μοσχοσίταρο
- κύμινο
- σκόρδο
- ρίγανη
- λάδι
- κρέμα μπαλσάμικου
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη