Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
από την Katerina Legaki
Υλικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 4 βανίλιες
- 2 ξινόμηλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο άκοπο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας(σιναπόσπορος)
- 1/2 κουταλάκι κοφτό πιπέρι καγιέν
- 600 ml νερό
- 800 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 με 1 1/2 φλιτζάνι ξύδι
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- κολοκυθοκορφάδες
- κολοκυθοανθοί
- βλίτα
- φασολάκια φρέσκα
- 2 πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 χούφτες μαυρομάτικα μουσκεμένα
- 3 με 4 κολοκύθια μικρά κομμένα στην μέση
- 2 ντομάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018
ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 καρότα κομμένα σε ζουλιέν ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν ψιλοκομμένα
- τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κόλιανδρο
- σουσάμι
- λάδι
- μπαλσάμικο
- μέλι μια κουταλιά της σούπας
Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΌΝ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγγινάρες κατεψυγμένες
- λάδι η βούτυρο
- ελάχιστο κρασί
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ροκφόρ
- ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
- ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ