Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 6-8 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
- ½   φλιτζάνι γιαούρτι
 -2 κσ μαγιονέζα
-2 κσ μουστάρδα
-2κσ σάλτσα κοκτέιλ
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-1 κσ κάπαρη
-1κγλ λάδι
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλατοπίπερο

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 6 αυγά
- λάδι ελάχιστο
- γάλα ελάχιστο
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λίγο
- φέτα 
- ανθότυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/2 ποτήρι ούζο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 5 κουταλιές στέβια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα 
- ελάχιστο χυμό λεμονιού


ΣΟΥΠΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλά κυβάκια
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- ροκφόρ
- πιπέρι
- 1 πακέτο τορτελίνια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κύβος κνορ κότας


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 γιαούρτι
- τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
- λάδι 50 ml
- γάλα εβαπορέ


ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΝΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- παστουρμάς σε φέτες
- φέτα
- 1 πιπεριά κέρατο
- ντομάτα σε κύβους αφού έχουμε στραγγίξει τα υγρά της
- κύμινο
- 3- 4 φύλλα μπακλαβά
- λάδι
- πιπεριά Φλωρίνης τουρσί κομμένη σε λεπτές φέτες


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ



από την Katerina Legaki

Υλικά

- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 4 βανίλιες
- 2 ξινόμηλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο άκοπο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας(σιναπόσπορος)
- 1/2 κουταλάκι κοφτό πιπέρι καγιέν
- 600 ml νερό
- 800 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 με 1 1/2 φλιτζάνι ξύδι


ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΡΤΙΓΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- τορτίγες
- φέτες παστουρμά κομμένες στην μέση
- ντομάτα σε κύβους αφού αφαιρέσω τους σπόρους και τα ζουμιά τους
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε ροδέλες
- γάλα
- μοτσαρέλα σε φέτες


ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη  Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες φέτες
- μπέϊκον κομμένο σε λουρίδες
- λάδι
- σκόρδο σε σκόνη
- πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- τριμμένη μοτσαρέλλα


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 σπαλομύτα από μοσχάρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- καρίνο
- σκόρδο
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- κονιάκ
- πιπέρια σε κόκκους


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


από την Stella Glava

Υλικά
- 600 γρ αλεύρι
-  260 ml χλιαρό γάλα
-  2 αυγά
- 11 γρ ξερή μαγιά
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 8 γρ αλάτι

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ COOKIES ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 5 γεμάτες κς ταχίνι
-1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
-1 ½ -2 ποτήρια αλεύρι
 -1 μπέικιν
-κανέλα
-γαρύφαλλο με το γούστο και αν αρέσουν σταφίδες
- τριμμένα καρύδια η αμύγδαλα.

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 250 μλ μούστο
-250 μλ ελαιόλαδο
-150 γρ ζάχαρη
-1κγλ μπέικιν
- ½    κγλ σόδα
-1 κγλ κανέλα
-1/2  κγλ γαρίφαλο
-1 σφηνάκι κονιάκ
-750 γρ αλεύρι γοχ.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ




από την Lena Trifilli- 

Υλικά

- ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- αγγούρι κομμένο σε κύβους
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- πληγούρι μουλιασμένο
- χυμό ενός λεμονιού
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Θεοδώρα και Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


 - 2500 γραμμάρια δαμάσκηνα που τους αφαιρέσαμε το κουκούτσι

- 1850 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 2 λεμόνια
- αρμπαρόριζα η κανέλα η βανίλια ανάλογα με τα γούστα μας
- 1 λεμόνι για το σιρόπι
- καβουρντισμένα αμύγδαλα


ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΟΚΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πακέτα κριμ κράκερς χωρίς αλάτι.
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 3 κουταλάκια  νες καφέ
- 3 κουταλιές στέβια
- χυμό πορτοκαλιού
- 4 με 5 κουταλιές κούσταρ πάουντερ


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 350 γραμμάρια βρώμη που έχουμε αλέσει
- 2 κουταλιές μέλι
-  4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- λίγο κονιάκ
- σταφίδες 
- 1 μήλο
- μισό ποτήρι πορτοκαλάδα
- ελάχιστη κανέλα
- βανίλια


Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά


- 500 γρ. κολοκυθάκια
- 6-7 . ντομάτες
- 200 γρ. διάφορα τυριά της αρεσκείας μας
- χωριάτικο ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο
- βασιλικός φρέσκος και δυόσμος

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθοκορφάδες
- κολοκυθοανθοί
- βλίτα 
- φασολάκια φρέσκα
- 2 πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 χούφτες μαυρομάτικα μουσκεμένα
- 3 με 4 κολοκύθια μικρά κομμένα στην μέση
- 2 ντομάτες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 με 4  σκελίδες σκόρδο
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι


ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλο λεπτό  για πίτα
- ανθότυρο
- λάδι
- γάλα εβαπορέ
- σουσάμι
- μέλι


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 καρότα κομμένα σε ζουλιέν ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια κομμένα ζουλιέν ψιλοκομμένα
- τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- βασιλικός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι 
- πιπέρι
- κόλιανδρο 
- σουσάμι
- λάδι
- μπαλσάμικο
- μέλι μια κουταλιά της σούπας


Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
- 1  φακελάκι μαγιά\
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κούπα νερό 
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 200 γραμμάρια φέτα
 1 ποτήρι ζαχαρόνερο ( με μια κουταλιά ζάχαρη)
- μπόλικο σουσάμι


ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΌΝ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγινάρες κατεψυγμένες
- λάδι η βούτυρο
- ελάχιστο κρασί
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ροκφόρ 
- ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάδι
- ξύδι
- 1 κουταλιά μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη μουστάρδα
- γιαούρτι μέχρι να γίνει μια σάλτσα δεμένη λίγο πιο αραιή από μαγιονέζα.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 8 αυγά χτυπημένα
- τυριά που μας έχουν μείνει (ταλαγάνι γκούντα κεφαλογραβιέρα κλπ)
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- πατάτες μικρές ή μέτριες
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- πιπέρι
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- σπανάκι
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λεμόνι όσο θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας
- πληγούρι ανάλογα με την ποσότητα του σπανακιού
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι