Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ





από τον Panagaris Thanasis

Υλικά

- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κιλό μελιτζάνες κατα προτιμηση τσακώνικιες
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 με 1 και 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- 1 ξύλο κανέλας
- ένα κρεμμύδι μεγάλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο 



Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- λεπτές φέτες ζαμπόν όσες χρειαστούν για να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού
- τυρί με λίγα λιπαρά όσο χρειάζεται
- 1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- γάλα εβαπορέ
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- πατάτες
- τυρί μοτσαρέλα η γκούντα σε φέτες
- ζαμπόν η γαλοπούλα η καπνιστη μπριζόλα η μπέικον (2 είδη χρησιμοποιούμε)
- γάλα 600 με 700 γραμμάρια
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- ποικιλία τυριών για την επιφάνεια του φαγητού


ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 με 2 πατάτες κομμένες για τηγάνι
- 1 με δύο κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες αλατισμένα και στραγγισμένα
- 3 με 4 αυγά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες
- 2 αυγά
- γάλα
- αλεύρι


Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

-  7 μελιτζάνες
- 1 και 1/2 μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 με 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό ντομάτας
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 φάκελο μπεσαμέλ
- 1/2 λίτρο γάλα
- κεφαλοτύρι σε κύβους και τριμμένο


Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΑΛΑΧΤΗ




από την Κατερίνα Αλεξάκη

Υλικά

- 3 με 4 πατάτες 
- 4 αυγά
- τυρί τριμμένο
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ




από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

-  12 κολοκυθολουλούδα
-  λίγο γκούντα τριμμένο
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι 


για την γέμιση


- 1 κούπα τσαγιού φέτα τριμμένη 

- 1 κούπα τσαγιού γκουντα τριμμενο
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό



ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνο σε χοντρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 και 1/2 χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
- 600 ml ζωμό από κοτόπουλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΤΥΡΟΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 120 γραμμάρια βιτάμ 
- 1 αυγό
- μια χούφτα τυρί τριμμένο
- 180 γραμμάρια αλεύρι αλλά θα χρειαστεί και περισσότερο έως να γίνει μια ζύμη
- κρέμα τυρί 1 με 2 κουταλιές
- λίγο γάλα


ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΛΑΙΜΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι 
- ρίγανη

για το μαρινάρισμα

- λάδι
- βαλσάμικο
- μουστάρδα
- μέλι


Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ




από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

- 1 και 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml
- 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουβερτούρα γάλακτος
- 1 κουβερτούρα κανονική


ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- χοιρινά φιλετάκια
- λάδι
- ρίγανη
- πιπέρι


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΙΑΧΝΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κορφές από τις κολοκυθιές
- βλίτα
- 5 με 6 κολοκύθια κομμένα καρέ
- ανθούς από κολοκύθια
- 3 με 4 πατάτες κυδωνάτες
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες τριμμένες
- μαϊντανός
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΒΕΡΥΚΟΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Ευαγγελία Βανιώτη


Υλικά


- 25 μέτρια βερύκοκα Μπεμπέκου
- ασβέστης
- 1 κιλό ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
-4 κουταλιές χυμό λεμονιού


ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΑΛΛΙΩΣ



από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

- 10 μελιτζάνες φλάσκες
- 10 πατάτες
- 6 πιπεριές
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
- μισό ποτήρι λάδι
- αλάτι

Για την μπεσαμέλ

- 8 κούπες φρέσκο γάλα
- 8 κουταλιές νισεστέ
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- 1 κούπα τριμμένο ρεγκάτο


ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κονσέρβα τόνου πικάντικη
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ντομάτα λιαστή ψιλοκομμένη
- αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- κρουτόν
- τυρί τριμμένο ρεγγάτο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι 
- μουστάρδα 
- λίγο γάλα εβαπορέ


ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά


- κολοκυθοανθοί
- σκληρό τυρί
- αλεύρι
- νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- λάδι


ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- δύοσμο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- αλάτι
-πιπέρι
- λάδι
- 4 φέτες μουλιασμένο ψωμί χωρίς την κόρα


Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- γαρίδες ( μέτριου μεγέθους)
- ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ( ψιλοκομμένο)
- ντομάτες ( σε κύβους)
- ντοματινια κομμένα στα δύο
- μαϊντανός ( κομμένος σε μικρά κομμάτια)
- αλάτι και πιπέρι
- μακαρόνια

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΨΑΡΙ ΜΗΛΟΚΟΠΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΫΡΝΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ψάρι 1 με 1 και 1/2 κιλό της επιλογης μας εδω βάλαμε μηλοκόπι
- 3 κρεμμύδια κομμένα καρέ
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες κομμένες καρέ
- πατάτες κομμένες καρέ
- κολοκύθια καρέ
- πιπεριές χρωματιστές κομμένες καρέ
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κρασοπότηρο κρασί
- ντομάτες σε ροδέλες
- φρέσκια ρίγανη η δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι


ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ




από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

- 2 λίτρα γάλα (8 κούπες)
- 8 αυγά
- 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη 
- 1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
- 4 βανίλιες
- 250 γραμμάρια βούτυρο


ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIZON ΣΠΙΤΙΚΗ




από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 100 γραμμάριια μουστάρδα σκόνη πικαντικη
- 1 φλυτζανάκι ξύδι (μηλόξυδο)
- 1 νεροπότηρο λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο
- αλάτι
- πιπέρι κατά προτίμηση λευκό


Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψίχα από τα κολοκύθια που κάναμε χθες γεμιστά
- ένα ματσάκι άνιθος
- τυρί φέτα μπόλικη χοντροκομμένη
- ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 με 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- λάδι
- πιπέρι
- λίγο κάρυ
- 6 αυγά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας


Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 1 χούφτα ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 4 με 5 αυγά
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι
- τυρί


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 8 με 10 κολοκύθια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 3 με 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- άνιθος
- μαϊντανός
- δυόσμος
- κουρκουμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- ψίχα κολοκυθιού ψιλοκομμένη
- 2 λεμόνια
- κόρν φλάουρ



ΣΑΛΑΤΑ ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 ώριμα αβοκάντο σε κύβους κομμένα
- 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 αγγούρι σε κύβους
- γλιστρίδα
- λάδι 
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι