Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΠΙΤΣΑ





από την Νικολέτα, κόρη της Ελενα Γεωργιου

Υλικά
Για την ζύμη
- ½ κιλό αλεύρι
- 6 γρ μαγιά
- 1 φλ του καφέ ελαιόλαδο
- ½ κ γ αλάτι
- 1 ½ ποτήρι άγλυκο γάλα Νουνού
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
-αν χρειαστεί και λίγο αλεύρι επιπλέον
Για την σάλτσα ντομάτας
- ντομάτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- λίγο ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- ζαμπόν
-  τυριά  διάφορα
- χαλούμι
- καλαμπόκι

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ρίγανη

για την μαρινάδα
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι


ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΩΤΕ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καρότα κομμένα ζουλιέν
- κοτσάνια από σέλερι κομμένα σε μακρόστενα μπαστουνάκια
- λάχανo ψιλοκομμένο
- μανιτάρια κονσέρβας κομμένα στην μέση
- κρεμμύδι ξερό κομμένο στην μέση και μετά λεπτές φέτες
- κρεμμύδι φέτες κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
- σκινόπρασο


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μακαρόνια που μας έχουν περισσέψει
- 3 αυγά
- τυρί τριμμένο
- διάφορα αλλαντικά ψιλοκομμένα


Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ




από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
-πράσα
- λουκάνικο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- ελαιόλαδο
- καπνιστή πάπρικα
- ½   κ γ κουρκουμά
- ½ ποτήρι νερό
- ρίγανη

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- Μαρούλι χοντροκομμένο
- μανιτάρια 
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- ζωμός ζεστός με κύβο κνορ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- αυγό
- χυμός λεμονιού
- λίγο αλεύρι


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑΚΙ





από την Kiki Giorgos Mino 


Υλικά

- 10 αυγά
- 50ml γάλα
- 100 γρ φέτα
- 2 φέτες μοτσαρέλα
- 2 φέτες γαλοπούλα
- πιπεριά κόκκινη και  πράσινη
- 50 γρ κομμένες ελιές
-πιπέρι
- κουρκουμά
- καπνιστή πάπρικα
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαριναπ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ






από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4 αυγά
- 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
- λίγη φέτα 
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κέρατο

ΛΑΛΑΓΚΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ









από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 2 αβγά
- ½  φλιτζανάκι σπορέλαιο
- ½  φλιτζανάκι γάλα
- ½  κούπα του χλιαρό νερό
- φαρίνα περίπου μισό πακέτο (250 γρ.)
- τυρί φέτα τριμμένο
- κασέρι τριμμένο

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ½ κούπα φακές
- λάχανο άσπρο
- λάχανο κόκκινο
- καρότα
- ρεπάνι άσπρο
- 1 αβοκάντο
- αλάτι
- λάδι
- χυμό λεμονιού
- μαϊντανός

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ







από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

 - 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 μεγάλη ντομάτα όχι πολύ ώριμη
- 1 πολύ μικρό ξερό κρεμμύδι
- 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- φρέσκο κόλιανδρο
- χυμό από 1 μεγάλο ή 2 μικρά λεμόνια
- αλατοπίπερο  

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΡΕΠΕΣ ΑΡΜΥΡΕΣ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

 - 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα αλεύρι
- 2 αυγά
- λίγο αλάτι και ζάχαρη
- 1 κ .σ .βούτυρο λιωμένο
- λίγο λάδι για το τηγάνισμα