Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΚΕΙΚ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ ΑΛΑΔΩΤΟ





από την Stella Glava

Υλικά
- 350 γρ αλεύρι
-  300 γρ ινδοκάρυδο
- 1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μέλι
- ½  κούπα νερό
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια  
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕΛΙΟΥ




από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 κούπα μέλι
- 1 κ σ κανέλα
- 1 ½  κγ σόδα
- 1 κιλό αλεύρι περίπου
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΝ ΤΗΣ ΣΟΥΒΛΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από την Stella Glava

Υλικά

- 1 κουτάκι μπύρα
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- πάπρικα
- σκόνη σκόρδο
- μουστάρδα
- κέτσαπ
- λεμόνι

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΤΣΟΥΚΝΙΔΟΡΥΖΟ


από την Στέλλα Γίδαρη


Υλικά
- παπαρούνες
- τσουκνίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- ντοματοχυμό
- ρύζι Καρολίνα
- χυμό λεμονιού

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτ του καφέ ρύζι
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανό
- δυόσμος
- χυμό από 3 λεμόνια

ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 με 2 ματσάκια σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 με 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κύβο Knoor βοδινό σε 1 λίτρο νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ



από την Καλλιόπη

Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- πατάτες  κομμένες για τηγάνι
- κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- ξηρό κόλιανδρο
- λίγο ξύδι
- πάστα ντομάτας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ



από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά
- 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
- ελαιόλαδο
- ½ κιλό μικρές πατάτες
- 2- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κγ κουρκουμά προαιρετικά
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ½  ποτηράκι κρασί
- 1 ποτηράκι νερό
- αλάτι
- μαυροπίπερο
 - κοκκινοπίπερο ( προαιρετικά )

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ




από την Stella Glava

Υλικά
- 7 μεγάλα αυγά
- 200 γρμ. ζάχαρη
- 250 γρμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 50 γρμ. σπορέλαιο
- 125 γρμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
Στερεά υλικά
- 230 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρμ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γλ. κανέλα
- ¼  κ.γλ. γαρύφαλλο
- ¼  κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 30 γραμ. κακάο
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
- 500 γρμ. νερό
- ½  λεμόνι χυμό και φλούδα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 500 γρμ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
- 200 γρμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 200 γρμ. κρέμα γάλακτος
- 35% λιπαρά
- λίγο ψιλοκομμένο καρύδι

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ








από  την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
 - 3  πατάτες μεγάλες
- 5-6 μανιτάρια λευκά μεγάλα
- 3 κρεμμυδάκια πράσινα
- λίγο γάλα
- 150 γρ  περίπου γραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο