Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016
Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΑ PARMIGGIANA
από τον Athanasios Panagaris
Υλικά
- 1 ½ κιλό μελιτζάνες
-150 γραμμάρια τριμμένο τυρί parmiggiano
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κουταλιές της σούπας πάστα(πελτέ)
- 500γρ τυρί σε φέτες (τύπου τοστ)όσο πιο καλό τόσο πιο νόστιμο το φαγητό
- 1 ½ λίτρο πασσάτα
ντομάτας (δηλαδή μονό χυμό ,όχι φλούδες και σπόρια . – αλάτι
- λάδι
- φύλλα βασιλικού κατά προτίμηση πλατύφυλλου
ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΒΟΡΟ
από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- γαύρος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι αλλού είδους
ψάρια, σαφρίδια, μπακαλιαράκια, κουτσομούρες,
κλπ)
- 1 ποτήρι ξύδι
- 1 κρεμμύδι πολύ
καλά πολτοποιημένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 σκελίδες
- 1 κουταλιά
αλεύρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1-2 κουταλιές ντοματοπολτό, η φρέσκια ντομάτα
- αλάτι
- πιπέρι
Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
Κυριακή 3 Ιουλίου 2016
Σάββατο 2 Ιουλίου 2016
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΑ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- - 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο, λίγη φέτα και ψημένο χαλούμι
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1-2 ντομάτες σε καρέ κομμένες
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι