Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΑΓΓΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μικρά αγγουράκια
- 1 κρεμμύδι
- φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- άνιθος
- λάδι
- ξύδι


ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 αυγά
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια
- φύλλο κρούστας
- σουσάμι
- μαυροκούκι


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα κριθαράκι ολικής άλεσης
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- κύβος κοτόπουλου η λαχανικών
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα που την κομματιάζω με το χέρι
- γραβιέρα τριμμενη


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  1 ½ κιλό ντομάτες και ντοματίνια διάφορα
-  3-4 κρεμμύδια ξερά
-  ελαιόλαδο
- 3-4  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- φύλλα βασιλικού
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50-100 γρ. φρυγανιά
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 καυτερές πιπεριές

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΑ PARMIGGIANA


από τον Athanasios Panagaris

Υλικά
- 1 ½  κιλό μελιτζάνες
-150 γραμμάρια τριμμένο τυρί parmiggiano
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κουταλιές της σούπας πάστα(πελτέ)
- 500γρ τυρί σε φέτες (τύπου τοστ)όσο πιο καλό  τόσο πιο νόστιμο το φαγητό
- 1 ½  λίτρο πασσάτα ντομάτας (δηλαδή μονό χυμό ,όχι φλούδες και σπόρια . – αλάτι
-  λάδι
- φύλλα βασιλικού κατά προτίμηση πλατύφυλλου

ΓΑΥΡΟΣ ΣΑΒΟΡΟ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- γαύρος (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι αλλού είδους ψάρια, σαφρίδια, μπακαλιαράκια,  κουτσομούρες, κλπ)
- 1  ποτήρι ξύδι
- 1  κρεμμύδι πολύ καλά πολτοποιημένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 σκελίδες
- 1  κουταλιά αλεύρι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1-2 κουταλιές ντοματοπολτό, η φρέσκια ντομάτα
-  αλάτι
-  πιπέρι

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ

από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
-  κολοκυθάκια τριμμένα
- τυρί φέτα ή ότι σκληρό τυρί υπάρχει
- μαϊντανός
-  δυόσμος
- 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2-3 αυγά
-  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
- ½ ποτήρι γάλα
- αλάτι
- πιπέρι

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- ψωμί μουλιασμένο
- λάδι
- λίγο γάλα
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σόδα 
- ξύδι
- 3 αυγά
- μοτσαρέλα σε φέτες
- καπνιστή μπριζόλα χοιρινή σε φέτες
  

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουβαδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- σχεδόν μισό φλυτζάνι φρουκτόζη
- 1/3 φλυτζάνι κακάο
- 2/3 φλυτζανιού γάλα


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνα φλάσκα κομμένη στη μέση  και μετά σε λεπτές φέτες
- αλάτι 
- γάλα
- αλεύρι
- λάδι


ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΠΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- αλάτι
- ξύδι
- λάδι
- καρύδι πολτοποιημένο
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1- 2 κουταλιές νερό


Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΟΤΟ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2-3 καρότα ξυσμένα στον τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 
- λάδι
- μέλι
- μπαλσάμικο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι


Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 200 γραμμάρια ινδική καρύδα
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- στέβια 3-4 κουταλιές σούπας
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 αυγά
- ελάχιστο γάλα αν χρειάζεται
- καρυδόψυχα 


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο,  λίγη φέτα και ψημένο χαλούμι
- 1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1-2 ντομάτες σε καρέ κομμένες
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι