Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


σε συνταγή από την Κατερίνα Θεοδώρου

Υλικά
- σπανάκια
- φρέσκο  κόλιανδρο
- δυόσμος
- πράσινα κρεμμυδάκια
- φέτα
- σουσάμι
- αλάτι
- λάδι
- 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 seven up
- λάδι
- νερό αν χρειαστεί

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  ½ κιλό σπανάκι
- 5 αυγά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 1 χούφτα ελιές
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 λεμόνια

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα βρώμη
- 1/2 κούπα λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
- 1/3 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές στέβια
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- καρύδια ψιλοκομμένα



ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 2 κιλά αλεύρι σταρένιο
- 150 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι
- λάδι


ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κουκιά
- αρακάς
- αγγινάρες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μάραθος ψιλοκομμένος
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι


Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια πόρτο μπέλο
- κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- χυμός ντομάτας
- κανέλα
- γαρύφαλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη πάπρικα


Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΟΥΠΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 φλιτζάνι  του καφέ φακές σπασμένες
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
- 2 καρότα
- 2-3 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 αγκινάρες
- μαϊντανός
- κόλιανδρος
- ελαιόλαδο
- χυμός από 1-2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι

ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- σκουμπριά
- λάδι
- ρίγανη
- σκόρδο
- λεμόνι


ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά

- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 1/2 ποτήρι ταχίνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
- 1 μπέκιν πάουντερ


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια πόρτο μπέλλο 
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- άνιθος
- μαϊντανός
- μαρουλόφυλλα χοντροκομμένα
- 3-4 καυκαλύθρες
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιά αλεύρι η κόρν φλάουρ


Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό σουπιά κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1,2 κιλό σπανάκι
- 1 κιλό άγρια χόρτα(καυκαλήθρες,λάπατα.σέσκουλα μυρώνια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ντομάτες ώριμες η μια κονσέρβα κονκασέ
- 1 μάτσο μάραθο η άνιθο
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- 1 λεμόνι τον χυμό
- αλάτι 
- πιπέρι


ΟΣΠΡΙΑΔΑ Η ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 300 γραμμάρια όσπρια (οσπριαδα Κρήτης )
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο
- 1 φινόκιο
- 1 μάτσο σέλινο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- μπούκοβο προαιρετικα
- αλάτι
- πιπέρι


Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ




από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 2 κομμάτια ψαρονέφρι
- 2 κολοκυθάκια
- 5 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- 2 ντομάτες κομμένες στα 4
- γλυκοπατάτα
- 2 καρότα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κουταλιά λάδι για κάθε ψαρονέφρι
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο για κάθε ψαρονέφρι
- λαδόκολλα
- αλουμινόχαρτο


ΜΠΙΦΤΈΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κιμάς από στήθος κοτόπουλου
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- ξύδι ένα σφηνάκι
- 1 πιπεριά πράσινη περασμένη στο μούλτι
- βρώμη
- 2 αυγά


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- μανιτάρια άσπρα μεγάλα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί κότατζ


ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥΣ



από την Γιάννα Παρασχοπουλου (συνταγή της Μαρίτσα Θεοδώρου)

Υλικά

- μαϊντανός κατά βούληση
- πλιγούρι
- λεμόνι
- λάδι
- ντομάτα
- ηλιόσποροι
- πιπέρι
- αλάτι
- κρεμμυδάκια φρέσκα


Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΟΣΤΡΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



από τον Μίλτος Σουλιώτης

Υλικά

- 1 κιλό μύδια με κέλυφος
- 1/2 κιλό γυαλιστερές
- 1/2 κιλό κυδώνια
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 χυμούς ντομάτας
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- μαϊντανός


Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΚΟΥΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό κουκιά φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες η ένα κουτί ντοματάκια
- λίγη ζάχαρη
- 1 μάτσο μάραθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χυλοπίτες χωριάτικες
- 1 λουκάνικο με πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά η γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγο βιτάμ
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- τυρί τριμμένο


ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 σπαγγέτι
- 1 μπρόκολο σε φουντίτσες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 2 καυτερές πιπεριές
- λάδι
- αλάτι χονδρό
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας


ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 4-5 μανιτάρια
- σπαράγγια
- σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- ξύδι μπαλσάμικο