Κυριακή 26 Μαρτίου 2017
Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- φιλέτο μπακαλιάρου υγράλατο (κατεψυγμένος ελαφρώς αλατισμένος)
Για το κουρκούτι
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη
- 1 σφηνάκι ούζο
- 2 παγάκια
Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017
ΚΕΙΚ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
από την Nikoletta Fragoulidou
Υλικά
- 5 αυγά
- 200 γρ.
ελαιόλαδο
- 150 καστανή
ζάχαρη
- 180 γιαούρτι
- 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 φακελάκια
μπέικιν ( έβαλα 3 φακελάκια, αυτό το προσαρμόζεις ανάλογα με
το αλεύρι και τους σπόρους, έβαλα μπόλικο για να ανέβει σίγουρα)
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 2 κ.σ. κουρκουμά (τουλάχιστον τόσο, άμα το συνηθίσεις
στη γεύση βάλε και παραπάνω, καλό κάνει)
- 2 κ. γλ.
τριμμένο τζίντζερ (με το μάτι τα βάζω αυτά)
- 1-2 χούφτες ηλιόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1/2 κιλό πένες
- 150 γραμμάρια σολωμό καπνιστό
- 2 με 3 κουταλιές λάδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 λιαστές ντομάτες
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα.
- 1 πακέτο τυρί κρέμα
- 1 σφηνάκι ούζο
- άνιθος
- πιπέρι
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 1 πατάτα μεγάλη σε κύβους
- 2 καρότα σε κύβους
- μισό φλιτζάνι αρακά
- ένα ξερό κρεμμύδι μεγάλο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 1 ντομάτα χωρίς σπόρους σε κύβους
- καλαμπόκι
- νιφάδες βρώμης
- λιγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- 2 κύβους
- πάπρικα καπνιστή
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ ΓΙΑΧΝΙ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- άσπρο λάχανο χοντροκομένο
- κόκκινο λάχανο χοντροκομένο
- 3-4 πράσα (μόνο το άσπρο τμήμα)
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- καρότα σε ροδέλες
- άνιθος
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- χυμός ντομάτς η 1 κουταλιά πελτέ
- 1 κύβος Κνορ της αρεσκείας μας
- λάδι
- κουρκουμά
- λουκάνικα χωριάτικα
- αλάτι
- πιπέρι
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 500γρ.γαρίδες
- 500γρ.γαρίδες
-250γρ.κριθαράκι μέτριο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-60 ml γλυκό μοσχάτο κρασί
- ½ ματσάκι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
-200 γρ. κολοκυθάκια σε
κύβους
-500 ml ζωμό κότας
-λάδι
-αλατοπίπερο.
Για το ζωμό
- τα κεφάλια από τις γαρίδες
Για το ζωμό
- τα κεφάλια από τις γαρίδες
-1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-1 κ σ. λάδι
-50 ml ξηρό κρασί
-250 ml νερό
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΓΟΥΡΙ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- πιπεριές ( ντομάτες μελιτζάνες κολοκύθια κλπ έαν θέλουμε)
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια μικρά τριμμένα
- 4 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 μελιτζάνα τριμμένη
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 2 κουταλιές πελτές
- κουκουνάρι
- σταφίδες
- 8-10 κουταλιές σούπας πληγούρι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
ΤΑΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis
Υλικά
Για την βάση
- 1 κούπα ινδοκάρυδο
- 1 κούπα καρύδια
- 1/4 κούπας χουρμάδες (τα βάζω με λίγο νερό στο κατσαρολάκι τα ζεσταίνω και τα πολτοποιώ)
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Για την γέμιση
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 3 κουταλιές σούπας χυμό από λάϊμ
- 1 κουταλάκι ξύσμα από λάΪμ
- 1/2 κούπα μέλι
- λίγο αλάτι
- ακτινίδια για γαρνίρισμα.
Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017
Τρίτη 7 Μαρτίου 2017
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 μέτρια πορτοκάλια πολτοποιημένα
- 2 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει (περίπου 380 γραμμάρια)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
Για το γλάσο πορτοκαλιού
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 2 ποτήρια ζάχαρη (μπορεί κανείς να την μειώσει αισθητά)
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2,5 κουταλιές κόρν φλάουρ