Πέμπτη 31 Μαΐου 2018
Τρίτη 29 Μαΐου 2018
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 8 με 10 κολοκύθια στρογγυλά η μακρόστενα
Για την γέμιση
- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 6 με 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δύόσμος
- άνιθος
- μαϊντανός
- 1 αυγό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το φαγητό
- 1 λίτρο ζωμό από κύβο λαχανικ΄βν
- χυμό από λεμόνι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
από την George Kiki Mino
Υλικά
Για τα κότσια
- κότσια χοιρινά
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού
Για τις πατάτες
- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι
- μουστάρδα
- κουρκουμά
- λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
Κυριακή 20 Μαΐου 2018
Σάββατο 19 Μαΐου 2018
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- λαζάνια
- κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- χυμό ντομάτας
- πιπέρι
- καρίνο
- τυρί τριμμένο
- λάδι
- μπεσαμέλ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- καρίνο
- φέτα
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λαζάνια
- μπεσαμέλ
Πέμπτη 17 Μαΐου 2018
Τετάρτη 16 Μαΐου 2018
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ-ΚΑΠΟΝΑΤΑ
από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 πακέτο πένες η βίδες
- 3-4 μελιτζάνες κομμένες κύβους
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι λεπτές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κομμάτια σέλερι το τρυφερό χοντροκομμένο
- 2 κ σ κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κγ ζάχαρη καστανή
- ½ φλιτζάνι άσπρο ξύδι
- λάδι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
Τρίτη 15 Μαΐου 2018
Δευτέρα 14 Μαΐου 2018
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ
από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
(αλλιώς προσέξτε τα δοντάκια σας)
- 4 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
- 1 ξερό
κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- βασιλικός
- λίγο λάδι
-
λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1-2 καυτερές πιπεριές
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 σακούλα σπανάκι κατεψυγμένο
- 8 με 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνιθο
- 3 αυγά μικρά
- 1 πακέτο λαζάνια πλακέ
- πιπέρι
- λάδι
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα σε κυβάκια
- κέρυγκολτ σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 1 αυγό για την μπεσαμέλ