Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΕΡΥΚΟΚκΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 ποτήρι λάδι
- 14 βερύκοκκα λιωμένα στο μπλέντερ
- 1/2 κρασοπότηρο λικέρ βερύκοκκο
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας on stevia
- 1 κουταλάκι του γλυκού  μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 750 με 800 γραμμάρια φαρίνα
- σουσάμι


ΜΠΡΙΑΜ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
-  κολοκύθια
- μελιτζάνες
- πατάτες
- χρωματιστές πιπεριές
- 4 κρεμμύδια φέτες
- 4-5 σκελίδες σκόρδο φέτες
- λάδι
- ντομάτες τριμμένες η κονκασέ με λίγη ζάχαρη
- μαϊντανό μπόλικο και δυόσμο
- αλατοπίπερο
- λίγο μπούκοβο
 -1 ποτήρι νερό η κρασί.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- δυόσμος φρέσκος
- 1 αυγό
- 100 γρ φέτα
- αλατοπίπερο
- 4 κσ βρώμη αλεσμένη στο μούλτι , αλλιώς λίγο αλεύρι
-  2-3 καρότα τριμμένα
- 1 κ σ τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικό)

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΛΙΚΕΡ ΜΟΥΡΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (η μέλι αν θέλετε)
- 300 γραμμάρια μούρα μαύρα


ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 8 με 10 κολοκύθια στρογγυλά η μακρόστενα

Για την γέμιση

- 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
- 6 με 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δύόσμος
- άνιθος
- μαϊντανός
- 1 αυγό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Για το φαγητό

- 1 λίτρο ζωμό από κύβο λαχανικ΄βν
- χυμό από λεμόνι
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ



από την George Kiki Mino

Υλικά

Για τα κότσια

- κότσια χοιρινά
- φρέσκο θυμάρι
- φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- σκόρδο λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- λίγο λάδι
- τον χυμό ενός πορτοκαλιού

Για τις πατάτες

- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι
- μουστάρδα
- κουρκουμά
- λάδι
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες


Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα σιμιγδάλι
- 5 κούπες νερό
- 2 κουταλιές στέβια (on stevia)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- κανέλα


Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΛΕΥΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτες ψητής μελιτζάνας κομμένη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγη σκόνη από ζωμό κοτόπουλου
- γάλα εβαπορέ light
- τυρί κότατζ


Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 μπανάνες πολύ ώριμες
- 350 γραμμάρια κορν φλέικς ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι στέβια


ΓΑΥΡΟΣ ΡΙΓΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- γαύρος
- αλάτι
- ρίγανη


Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4 και μετά λεπτοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένο σε λεπτές φέτες
- ρίγανη
- λίγη στέβια
- αλάτι
- φύλλο κρούστας
- γάλα εβαπορέ 
- 1 με 2 κουταλιές λάδι
- τυρί κότατζ


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΑΤΖ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΆΜΙΚΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
- τυρί κότατζ
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ξύδι μπαλσάμικο


ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα κρούστας
- γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλιά λάδι
- μέλι 
- λίγο σουσάμι
- κανέλα


Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 7 φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι on stevia
- 1 με 2 βανίλιες
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλιτζάνι καρύδα
- επιπλέον καρύδα για πασπάλισμα στην επιφάνεια του γλυκού
- κανέλα όποιος θέλει


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣ ΜΕ ΑΝΙΘΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λίγη σκόνη Κνόρ
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
- στην μύτη του κουταλιού στέβια.


Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΤΥΡΙ ΦΡΕΣΚΟ



από την Ειρήνη Ρένα

Υλικά

- 1,5 λίτρο κατσικίσιο γάλα
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- λίγο αλάτι
- κόκκινο πιπέρι προαιρετικό.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ANOIKTH ΔΙΑΙΤΗΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πίτες για σουβλάκια
- μανιτάρια λεπτοκομμένα
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- χυμός από ντομάτα
- ρίγανη
- γιαούρτι
- τυρί κότατζ
- άνιθος


ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΖΕΛΕ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

Για την βάση

- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ αλεσμένα
- 1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
-  1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

Για την γέμιση

- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια  άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1300 ml γάλα
- φράουλες σε φέτες


Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά


- μακαρόνια σπαγγέτι
- ντομάτα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κάπαρη
- αγγουράκι τουρσί λεπτοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- ρίγανη
- αλάτι
- τυρί κότατζ


ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- λαζάνια
- κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- χυμό ντομάτας
- πιπέρι
- καρίνο
- τυρί τριμμένο
- λάδι
μπεσαμέλ



ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κομμάτια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- καρίνο
- φέτα
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λαζάνια
μπεσαμέλ


Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ COTTAGE ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κουτί κότατς 2% λιπαρά
- 3 φυλλαράκια σκοινόπρασο
- λίγο άνιθο
- λίγο μαϊντανό 
- το ασπράδι από ένα αυγό
- γάλα 0% για τα φύλλα


Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ-ΚΑΠΟΝΑΤΑ



από την Vassiliki  Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο πένες η βίδες
- 3-4 μελιτζάνες κομμένες κύβους
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι λεπτές φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3-4 κομμάτια σέλερι το τρυφερό χοντροκομμένο
- 2 κ σ κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- ½   φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κγ ζάχαρη καστανή
- ½   φλιτζάνι άσπρο ξύδι
- λάδι
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.

ΑΧΛΑΔΙ ΠΑΓΩΤΟ


από την Nikoletta Fragoulidou

Υλικά 
- 250 γρ. ψιλοκομμένα και καθαρισμένα αχλάδια
- 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 1 κ.σ. ζάχαρη 

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΗΜΕΝΟΥ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φιλέτο μπακαλιάρου
- 1 πατάτα 
- 2 καρότα
- 1 κλωναράκι σέλινο
- αλάτι
- 1 με 2 κουταλάκια λάδι ωμό σε κάθε πιάτο 
- λεμόνι όσο θελουμε


Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά

- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 λεμόνι



ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 300 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
- 200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 1/2 φλιτζάνι  λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ζωμό βοδινού
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΡΟΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- κολοκύθι τριμμένο και αλατισμένο
- καρότα τριμμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά στον τρίφτη
- πιπεριές 
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 αυγά
- τυρί ένταμ σε φέτες
- λάδι
- λαδόκολλα


ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1/2 κιλό πεπόνι
- 120 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές στέβια


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΠΡΙΑΜ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά


- κολοκυθάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4-5 πράσινα κρεμμυδάκια
- δυόσμος μπόλικος
- μαϊντανός
- λάδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα γλυκιά αρκετή, του πάει πολύ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 100 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι (αλλιώς προσέξτε τα δοντάκια σας)
- 4 πιπεριές σε ότι χρώμα θέλετε
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- βασιλικός
- λίγο λάδι
- λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1-2 καυτερές πιπεριές

ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1/2 κιλό μπανάνες καθαρισμένες
- 120 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές στέβια


ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 σακούλα σπανάκι κατεψυγμένο
- 8 με 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μάτσο άνιθο
- 3 αυγά μικρά
- 1 πακέτο λαζάνια πλακέ
- πιπέρι
- λάδι
- φέτα χοντροκομμένη
- γραβιέρα σε κυβάκια
- κέρυγκολτ σε κυβάκια
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 5 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 1 αυγό για την μπεσαμέλ


Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
-3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
-150 μλ λάδι
-  ½ η 1 κοφτή κγ καυτερό μπούκοβο[ανάλογα το γούστο]
-5-6 καυτερές πιπεριές φρέσκες η αποξηραμένες
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι

ΑΓΚΙΝΑΡΟΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα κουκιά ζεματισμένα για λίγα λεπτά
- 8 αγκινάρες
- 3-4 καρότα ροδέλες
- 1κρεμμύδι ξερό
-4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1-2 σκελίδες σκόρδου
-2 κ σ  αλεύρι
-λάδι
-χυμό λεμονιού
-μάραθο η άνηθο
-αλατοπίπερο