Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ



από την Ειρηνη Αγγελιδου
Υλικά
Για την ζύμη
- 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Για την επικάλυψη
- σάλτσα ντομάτας, τυριά, ελιές, ντοματίνια, μανιτάρια, ότι τραβάει η όρεξή μας.

ΚΑΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ



 από την Gnosoula Nikolaou
Υλικά
Για την άρμη
- 4 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ξύδι
- 1 ποτήρι αλάτι
Για την προετοιμασία
- νερό
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΚΕΙΚ




από την Stella Glava
Υλικά
- 500 γρ κέικ τριμμένο στο μούλτι
- 200-300 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 200 γρ βούτυρο
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 3-4 κουταλιές κακάο
- σιρόπι από γλυκό κουταλιού (προαιρετικά)
Για το γλάσο
- 250 γρ κουβερτούρα
- 2-3 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΡΗ





από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά



Για την ζύμη

- 2 ποτήρια αλεύρι χωριάτικο (σκληρό)
- 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- ½  κ γ αλάτι
- νερό χλιαρό όσο σηκώσει

Για την γέμιση

- αναρή ανάλατη (μυζήθρα ανάλατη)
- ροδόσταγμα
- κανέλα
- λίγη ζάχαρη

Για το τηγάνισμα

- ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

- άχνη ζάχαρη

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΚΡΕΜΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟΥ



από την Κυριακή Ευσταθίου
 Υλικά
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 8 ποτήρια νερό
- 9 κ σ νισεστέ
- 1 βανίλια
- 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
- 1 φλ του καφέ ροδόσταγμα
- 1 σακουλάκι ινδοκάρυδο
- 1 φρέσκια κρέμα των 500 γρ.
- 3 κ σ ινδοκάρυδο για επικάλυψη

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
- πατάτες
- 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 μελιτζάνες σε κομματάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- ¼ κ γ κουρκουμά
- πάπρικα
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ




από την Καλλιόπη
 Υλικά
- στήθος από κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 1 ξερό κρεμμύδι
- καρότα
- φασολάκια
- αρακάς
- πιπεριές
- πάστα ντομάτας
- ζωμός λαχανικών
- τσίλι
- κουρκουμάς
- ταντούρι  (μιξ μπαχαρικών)
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ





από μια φίλη της Stella Glava

Υλικά

- 1 μικρό κουνουπίδι
- σχεδόν  1 κιλό κιμά ανάμεικτο
- 1 κρεμμύδι ξερό
-  λίγο σκόρδο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
-  φέτες μπέικον

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




από την Φωτεινή Παπαδοπούλου


Υλικά

 Για την ζύμη
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 150 γρ βούτυρο
- 1 κ γ σόδα
- αλεύρι όσο πάρει-
- 2 γεμάτες κουταλιές μέλι
Για την κρέμα
- 200 γρ βούτυρο
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- λίγη άχνη
- 1 κουτί έτοιμη κρέμα για μιλφέιγ  (σε σκόνη)

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ




από την Κυριακή Ευσταθίου

Υλικά

- καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα ολόκληρα
- 200 γρ περίπου φέτα
- 3 ντομάτες τριμμένες

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΡΑΣΑΤΟ


από την Ελενα  Γεωργιου


Υλικά
-  ½  κιλό κιμάς χοιρινός
- κρεμμύδια
- ντομάτα λιωμένη στο μούλτι
- κουρκουμά
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- κανέλα
- κρασί λευκό
- τυρί (προαιρετικό, της αρεσκείας μας)

ΚΑΠ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ





`από την Stella Glava

Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι
- ½  κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 180 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από την Stella Glava

Υλικά  
- αρνί
- 1 ½  κιλό περίπου πατάτες
- μανιτάρια
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστο νεράκι

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ



από την Ελενα Γεωργιου

 Υλικά
- 1 ½ κουτί μπισκότα πτι μπερ
- 1 λίτρο φρέσκια κρέμα
- 4 κ σ ζάχαρη άχνη
- 1 κονσέρβα  φράουλας 
- λίγο γάλα
- λίγο κονιάκ
- φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση