Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015
ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)
Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015
ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
από
την Nitsa Kazikou
Yλικά
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
-
4 αυγά
-
Το ξύσμα ενός λεμονιού
-
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-
80 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή σε
σταγόνες
-
120 γρ. σταφίδες ξανθιές
-
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
1 βανίλια σε σκόνη
- Λίγο ακόμη βούτυρο για να απλώσουμε
στη φόρμα
ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
από
τη Nitsa Kazikou
Yλικά
Yλικά
-
2 ½ ποτήρια νερού αλεύρι
-
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
-
1 ¼ ποτήρι νερού λάδι
-
¼ ποτήρι νερού νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 ¾ ποτήρια καρότα τριμμένα
-
1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
-
4 αυγά
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
-
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ
από την Emmanuela Kumantaki
Υλικά
- 3-4 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη (μαύρη αν έχουμε)
- 1 1/4 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- κανέλα κ γαρύφαλλα
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν σε περίπτωση που δεν έχουμε κόκκινη φαρίνα
- 1/2 κούπα καρύδια
- λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν τα μήλα
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 1/2 κούπα φαρίνα κόκκινη
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟΥ ΣΚΙΟΥΡΟΥ...
από τον Δημήτρη Ζογκόκη
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ένα κουταλάκι κανέλα
- ένα κουταλάκι baking powder
- 3 κρόκους αυγό
- 3/4 φρέσκο βούτυρο...
πλάθουμε πολλή ώρα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. στην αρχή θα
νομίζεις ότι σπάει σε πολλά κομμάτια αλλά όσο πλάθεις θα δένει...
-6 μήλα κόκκινα
-3 μήλα πράσινα ξινά για γέμιση...