Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΖΥΜΗ ΑΛΜΥΡΗΣ ΤΑΡΤΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-αλεύρι 200 γρ
-1 αυγό
-90 γρ βούτυρο(προσωπικά χρησιμοποίησα λάδι)
-λίγο παγωμένο νερό

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ΚΙΣ ΛΩΡΕΝ)

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
-μανιτάρια ψιλοκομμένα είτε φρέσκα είτε κονσέρβας
- 3 αυγά
-1 κρέμα γάλακτος light
-τυρί τριμμένο
-ψιλοκομμένο ζαμπόν

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  κους κους
-  1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-  πιπεριές σε ροδέλες
-  μανιτάρια
-  ντομάτες κονκασέ (έβαλα τσέρι)
-  ελαιόλαδο
-  μαϊντανέ
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  καυτερές  πιπεριές για τη γεύση

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τη Nives Scarale

Υλικά
- 2 αυγά
- 100 γραμμάριο ζάχαρη
- 120 γραμμάρια αλεύρι
- 6 κουταλιές γάλα
- 4 με 5 μήλα κομμένα σε φέτες
- 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
- βανίλια

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τον Zafeirios Basilhs Xoyrmoyzis

Υλικά
- 5 μήλα
- 150 γρ. Βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγη κανέλα
 Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- /2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 βανίλιες

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1 φλιτ. σπορέλαιο
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 φλιτ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
- 1 κιλό μήλα (περίπου 5)
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 κουτάλι σούπας κανέλα

ΚΕΪΚ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

από τη Nives Scarale

Yλικά
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- αλάτι
- 2 κουταλιές της -1 κουταλιά της σούπας λικέρ
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

από την Nitsa Kazikou

 Yλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 αυγά
- Το ξύσμα ενός λεμονιού
- Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 80 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή σε σταγόνες
- 120 γρ. σταφίδες ξανθιές
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
 - Λίγο ακόμη βούτυρο για να απλώσουμε στη φόρμα

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

από τη Nitsa Kazikou

Yλικά
- 2 ½ ποτήρια νερού αλεύρι
- 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ¼ ποτήρι νερού λάδι
- ¼ ποτήρι νερού νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ¾ ποτήρια καρότα τριμμένα
- 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-8 μήλα κομμένα σε κύβους
-ζάχαρη η φρουκτόζη(εγώ χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
-χοντροκομμένα καρύδια
-σταφίδες ξανθές
-σταφίδες μαύρες
-κανέλα
-σουσάμι
-βούτυρο γάλακτος
-φύλλα σφολιάτας
-κονιάκ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-4 κούπες κύβους από μπαγιάτικο ψωμί. Μόνο ψίχα..
-3-4 μήλα ανάλογα με το μέγεθος τους..
-3/4 κούπας χυμό κατά προτίμηση μήλου
-1/2 κούπα  ζάχαρη(χρησιμοποίησα φρουκτόζη την μισή και λιγότερη από ότι ζάχαρη)
-1 ½ κουταλάκι κανέλα
-1 φλιτζάνι σταφίδες(δεν είχα οπότε τις αντικατέστησα με καρύδια και ψιλοκομμένα ξερά δαμάσκηνα)
-2 αυγά
-1 γάλα εβαπορέ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

από τη Despoina Maraki



 Υλικά
- 5 αυγά

- 1 1/5 ποτήρι ζάχαρη

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

- ½ κιλό αλεύρι 

- 2 κουταλάκια μπέικιν, λίγο αλάτι

- ξύσμα από 2 πορτοκάλια

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
 Υλικά
- 5 αυγά 
- 5 μήλα μέτρια 
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι 
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ  
- 1 κ .γλ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ. γλ. γαρίφαλο σκόνη λίγες σταφίδες (προαιρετικό)
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ



από την Emmanuela Kumantaki
Υλικά
- 3-4 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη (μαύρη αν έχουμε)
- 1 1/4 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- κανέλα κ γαρύφαλλα
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν σε περίπτωση που δεν έχουμε κόκκινη φαρίνα
- 1/2 κούπα καρύδια
- λίγο λεμόνι να μη μαυρίσουν τα μήλα
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 1/2 κούπα φαρίνα κόκκινη

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΟΥ ΣΚΙΟΥΡΟΥ...

από τον Δημήτρη Ζογκόκη

 Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- ένα κουταλάκι κανέλα
- ένα κουταλάκι baking powder
- 3 κρόκους αυγό
- 3/4  φρέσκο βούτυρο...
πλάθουμε πολλή ώρα μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. στην αρχή θα νομίζεις ότι σπάει σε πολλά κομμάτια αλλά όσο πλάθεις θα δένει...
-6 μήλα κόκκινα

-3 μήλα πράσινα ξινά για γέμιση...