Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

MAΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους ένα πακέτο
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
-μοσχοκάρυδο
- κορν φλέικς τριμμένα στο μούλτι
- τυρί τριμμένο


ΜΑΚΑΡΟΝΟΤΟΥΡΤΑ


από την Eleni Kariofilli

Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ψιλό
- βιτάμ
- φέτα χοντροκομμένη και ότι άλλο τυρί θέλουμε
- 10 φέτες μπέικον
- 5 αυγά
- 1 ½  ποτήρι γάλα εβαπορέ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κουταλιά μέλι
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη


ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αυγό χτυπημένο που έμεινε από τα το πανάρισμα των μανιταριών
- τυρί γραβιέρα τριμμένη
- αλεύρι που μας περίσσεψε από το πανάρισμα των μανιταριών
- γάλα 
- λίγο μπέκιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ


 από την Giota Haropoulou


Υλικά
- σκορπίνες 
- ξερά κρεμμύδια
- μερικές σκελίδες σκόρδου
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1 φύλλο δάφνης ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε
- αλατοπίπερο
- πάπρικα κατά βούληση 

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

1.

Υλικά

- λάδι
- ξύσμα λεμονιου
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη

2

Υλικά

- μουστάρδα
- αλάτι
- κόλιανδρο
- λιωμένο σκόρδο
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι μέλι

3

Υλικά

- λάδι
- σόγια 
- ξύδι μπαλσάμικο
- σκόρδο πολτοποιημένο
- θυμάρι
- μέλι
- πάπρικα
- πιπέρι

4

Υλικά

- ρίγανη
- πιπέρι
- κύμινο
- πάπρικα
- κάρυ
- λάδι τόση ποσότητα ανάλογα με την ποσότητα που θα μαρινάρουμε
- μουστάρδα 2 κουταλάκια
- αλάτι
- δυόσμο
- χυμό λεμονιού

5

Υλικά

- γιαούρτι στραγγιστό 2%
- κάρυ
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη


6

Υλικά

- γιαούρτι 2%
- μαϊντανός ψιλοκομμένος η εστραγκόν
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη
- 3 κουταλιές μουστάρδα


7

Υλικά

- γιαούρτι στραγγιστό 2%
- πάπρικα καυτερή
- κύμινο
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη


8

Υλικά

- ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι κάρυ
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- λάδι


9

Υλικά


- λάδι
- λεμόνια
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- σάλτσα σόγια 


10

Υλικά

- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- μισό φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1  κιλό μοσχάρι
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- λεμόνι


ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας η κουρού
- 2 αυγά
- μια μικρή κρέμα γάλακτος
- κρεμμύδι
- πιπεριές ψιλοκομμένες
- καπνιστή γαλοπούλα σε κύβους
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- διάφορα κίτρινα μαλακά τυριά


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- ζεστό νερό
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα

- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- κύμινο


ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο σε μπουκιές
- λάδι μισό φλιτζάνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- μουστάρδα κατά βούληση
- αλάτι
- πιπέρι
- κόρν φλέικς τριμμένο στο μούλτι
- γραβιέρα τριμμένη


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Ζύμη αλμυρής τάρτας
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- τυρί τριμμένο
- λίγο ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 με 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε:

- ελιές ψιλοκομμένες 
- πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- ρίγανη


Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΧΤΕΣ


από την Kyriaki Tomtsikioti
Υλικά
- μακαρόνια από χτες
- πιπεριές
- ντομάτες
- φέτα
- υπόλοιπα τυριών στο ψυγείο ξεχασμένα
- βασιλικός φρέσκος

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΦΑΒΑ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό  κουκιά ξερά
- 1-2 ξερά κρεμμύδια
- αλατοπίπερο
- χυμός από 2-3 λεμόνια
 - ελαιόλαδο
 - φρέσκια ρίγανη
- μαϊντανός

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΑΝΑΝΟΤΑΡΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- λάδι για να απλώσουμε στο ταψί
- στέβια 2-3 κουταλιές σούπας για να πασπαλίσουμε την βάση του ταψιού
- φιλέ αμυγδάλου
- κανέλα

Για την ζύμη

- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 80-90 γραμμάρια λάδι
- 1 ποτήρι χυμόπορτοκαλιού
- 5 κουταλιές στέβια
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη και την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- αμπελόφυλλα από κονσέρβα
- φέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπέρι
- λάδι
σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι
- μια κουταλιά μουστάρδα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά γιαούρτι


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΟΜΠΟΥΡΕΚΙ ΣΤΡΙΦΤΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΥΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Ζύμη αλμυρής τάρτας
- τυρί γκούντα τριμμένο
- τυρί φέτα
- σουσάμι


Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΙ ΜΕ ΓΑΛΑ ΣΥΚΙΑΣ


 από την Αθηνά Κυριακού

Υλικά
-  5 κιλά γάλα πρόβειο
- 1 κλαδί συκιάς 
- αλάτι 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτομπουκιές

Για την μαρινάδα

- κέτσαπ
- 1 κουταλιά μέλι
- λίγο ξύδι μπαλσάμικο
- λάδι
- καρίνο

Για το πανάρισμα

- φρυγανιά τριμμένη
- σουσάμι
- τυρί τριμμένο


ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΜΕ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 πιπεριές φλωρίνης (χρησιμοποίησα καπνιστές έτοιμες)
- 1 κομμάτι φέτα
- 2-3 κουταλιές τυρί cottage
- λάδι
- πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- σκόρδο σε σκόνη
- ξύδι μπαλσάμικο


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 100 γραμμάρια βρώμη
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη η στέβια
- 2 χούφτες αμύγδαλο φιλέ
- 160 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 και 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό κουταλιού


ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ LIGHT



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μανιτάρια άσπρα
- μισό πακέτο μακαρόνια νούμερο 10
- λάδι
- ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ light
- τυρί τριμμένο
- μαϊντανός


Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια
- 2 κιλά σπανάκι
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 λεμόνια
- αλατοπίπερο
- 1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικό)
- άνηθος ή μάραθος, ότι προτιμάει ο καθένας
- μαϊντανός
Εναλλακτικές προτάσεις
- κορν φλαουερ
- 3 αυγά
- ντομάτα τριμμένη κον κασέ