Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016
ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
1.
Υλικά
- λάδι
- ξύσμα λεμονιου
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
2
Υλικά
- μουστάρδα
- αλάτι
- κόλιανδρο
- λιωμένο σκόρδο
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι μέλι
3
Υλικά
- λάδι
- σόγια
- ξύδι μπαλσάμικο
- σκόρδο πολτοποιημένο
- θυμάρι
- μέλι
- πάπρικα
- πιπέρι
4
Υλικά
- ρίγανη
- πιπέρι
- κύμινο
- πάπρικα
- κάρυ
- λάδι τόση ποσότητα ανάλογα με την ποσότητα που θα μαρινάρουμε
- μουστάρδα 2 κουταλάκια
- αλάτι
- δυόσμο
- χυμό λεμονιού
5
Υλικά
- γιαούρτι στραγγιστό 2%
- κάρυ
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη
6
Υλικά
- γιαούρτι 2%
- μαϊντανός ψιλοκομμένος η εστραγκόν
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη
- 3 κουταλιές μουστάρδα
7
Υλικά
- γιαούρτι στραγγιστό 2%
- πάπρικα καυτερή
- κύμινο
- σκόρδο ψιλοκομμένο η σε σκόνη
8
Υλικά
- ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι κάρυ
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- λάδι
9
Υλικά
- λάδι
- λεμόνια
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- σάλτσα σόγια
10
Υλικά
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
- 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- μισό φλιτζάνι λάδι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016
ΣΑΛΑΤΑ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΜΕ ΚΥΜΙΝΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι πληγούρι
- ζεστό νερό
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- κάπαρη
- ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- κύμινο
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- Ζύμη αλμυρής τάρτας
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- τυρί τριμμένο
- λίγο ανθότυρο
- πιπέρι
- 3 με 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε:
- ελιές ψιλοκομμένες
- πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- ρίγανη
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016
ΜΠΑΝΑΝΟΤΑΡΤΑ ΑΝΑΠΟΔΗ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
- λάδι για να απλώσουμε στο ταψί
- στέβια 2-3 κουταλιές σούπας για να πασπαλίσουμε την βάση του ταψιού
- φιλέ αμυγδάλου
- κανέλα
Για την ζύμη
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 80-90 γραμμάρια λάδι
- 1 ποτήρι χυμόπορτοκαλιού
- 5 κουταλιές στέβια
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη και την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- αμπελόφυλλα από κονσέρβα
- φέτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπέρι
- λάδι
- σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 100 γραμμάρια βρώμη
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 160 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη η στέβια
- 2 χούφτες αμύγδαλο φιλέ
- 160 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 4 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 και 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 3 κουταλιές σιρόπι από γλυκό κουταλιού