Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΟΡΦΑΝΕΣ
από την Kiki George Minoraft
Υλικά
- πιπεριές πράσινες για γέμισμα
- πιπεριές Φλωρίνης
- ρύζι καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κουταλιές ρύζι για κάθε πιπεριά)
- 500 γραμμάρια ντομάτα φρέσκια η κονκασέ
- 1 φλιτζάνι χυμό πουμαρό
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο η ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια μικρά
- 1 πατάτα
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
από την Vassilikh Nomikou
Υλικά
- 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κιλό πομοντόρια σε φέτες χοντρές
- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 300 γραμμάρια φέτα σε κομμάτια
- λάδι
- 2 με 3 πιπεριές κομμένες
- 1 πιπεριά καυτερή προεραιτικα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
από την Ευαγγελία Βανιώτη
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1 πιπερια φλωρίνης
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- θυμάρι
- μαϊντανό
- σάλτσα μπάρμπεκιου προαιρετικά
Για την ζύμη
- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 120 γραμμάρια λάδι
- 3 κουταλιές άσπρο ξύδι
- 21/2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 300 γραμμάρια νερό
Τρίτη 22 Αυγούστου 2017
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΑΚΙ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- στήθος κοτόπουλου βραστού η ψητού που μας έχει περισσέψει
- λαζάνάκι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους
- αγγουράκια τουρσί σε ψιλοκομμένες ροδέλες
- κάπαρη
- καλαμπόκι κονσέρβας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Για την σός
- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από την ποσότητα των υλικών)
- λάδι
- μουστάρδα
- μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017
Κυριακή 20 Αυγούστου 2017
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ
από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- μια χούφτα μαϊντανό
- δυόσμο φρέσκο η ξερό
- κανέλα
- ρίγανη
- πάπρικα
- πιπερόριζα κάρυ (mild madras)
- ψύχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί μουλιασμένημε κρύο γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 με 3 κουταλιές φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1 με 2 κουταλιές γουστερ σος
- κουρκουμά
- λάδι για τηγάνισμα
Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ - CHINGHIALLE ALLA CACCIATORA
από τον Panagaris Thanasis
Για να μαγειρέψουμε το κυνήγι εν προκειμένω το
αγριογούρουνο , θέλει μαρινάρισμα μία νύκτα. συνταγή λοιπόν για αγριογούρουνο
αλά CACCIATORA χωρίς μαρινάρισμα!!!
το
νέο εδώ είναι ότι ο Ιταλός σεφ τσιγαρίζει δυο διαδοχικές φορές τα κομματάκια
του κρέατος σε στεγνό τηγάνι, χωρίς λάδι, , για να φύγουν τα υγρά , τα οποία
είναι αυτά που δημιουργούν την βαριά γεύση στο αγριογούρουνο(τσιγαρίζει όλες
τις πλευρές του κρέατος , τα βγάζει σε ένα μπολ , και μετά από 5-10 λεπτά τα
ξανατσιγαριζει ) επίσης στο τέλος όταν μπει και η σάλτσα της ντομάτας βάζει ένα
καρύδι με το τσόφλι του , γιατί όπως λέει χωρίς να ξέρει το γιατί διώχνει την
βαρεία γεύση του κυνηγίου! (το έκανα , και εγώ και το αποτέλεσμα είναι
εκπληκτικό)
Υικά
1,5 κγ αγριογούρουνο
- 1 καρότο
-1 κρεμμύδι
-1 κλαδί σελερι
-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
-1 κουταλάκι κόκκους από γινεπρο (αγριοκυπαρισο, μάλλον
δεν υπάρχει στην Ελλάδα, εγώ δεν το εβαλα)
- ένα κλαδάκι δενδρολίβανο
- 500 μλ κόκκινο στιβαρό κρασί(μερλοτ)
-800 γρ σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ ελιές μαύρες , όχι πολύ πικάντικες(έβαλα Θάσου )
- ελαιόλαδο
-αλάτι
- 1 καρύδι άσπαστο
με το τσόφλι του.
- 2 σκελίδες
σκόρδο
Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017
Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017
Σάββατο 12 Αυγούστου 2017
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κοτόπουλο ψητό η βραστό που μας έχει μείνει από την προηγουμένη
- μερικά αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλλες
- λίγη κάπαρη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
- μερικά φύλλα ρόκας
- 2 αυγά ψιλοκομμένα
- τυρί κίτρινο τριμμένο
- 1 πιπεριά λεπτοκομμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- γιαούρτι τόταλ 2% λιπαρά
- 3-4 κουταλιές μαγιονέζα
- λίγη μουστάρδα
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
η
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά και 1/2 αρνίσιο
- 2 αυγά
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι
- σόδα
- πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 με 7 μελιτζάνες μακρυές κομμένες σε λωρίδες
- ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτάκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- καυτερή πάπρικα όποιος θέλει
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017
Κυριακή 6 Αυγούστου 2017
Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017
Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές μέλι
- 4 με 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος