Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ


από την Eleni Xenophontos

Υλικά
- πιπέρι
- 2-3  σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. γουρτστερ σος
- πάπρικα
- λίγο τζίντζερ φρέσκο η σκόνη
-1 μπόλια πλυμένη σε ξύδι
- 1  μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κιλό χοιρινό  κιμά μετά λιπάκια του
- 2 κούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2  φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κρύο γάλα
- αλάτι

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ


από την Giota Haropoulou

 Υλικά
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριές σε κομμάτια
- μανιτάρια σε φέτες
- κολοκύθια και μελιτζάνες σε φέτες
- λάδι
- μουστάρδα
- ξύδι μπαλσάμικο
- ρίγανη
- λίγο σκόρδο
- τζίντζερ
- αλατοπίπερο

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΟΡΦΑΝΕΣ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- πιπεριές πράσινες για γέμισμα 
- πιπεριές Φλωρίνης
- ρύζι καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κουταλιές ρύζι για κάθε πιπεριά)
- 500 γραμμάρια ντομάτα φρέσκια η κονκασέ
- 1 φλιτζάνι χυμό πουμαρό
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο η ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια μικρά
- 1 πατάτα


ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 1 μόρφατ
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 ζαχαρούχο καραμέλα
- 2 βανίλιες

Βάση τούρτας

- 2 κουτιά μπισκότα Digestiv
- 1 βιτάμ 250 γραμμάρια
- λίγο λικέρ της αρεσκέιας μας
- λίγγη ζάχαρη προαιρετικά


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κιλό πομοντόρια σε φέτες χοντρές
- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 300 γραμμάρια φέτα σε κομμάτια
- λάδι
-  2 με 3 πιπεριές κομμένες 
- 1 πιπεριά καυτερή προεραιτικα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μακαρόνια λεπτά
- λουκάνικα Φρανφούρτης
- τυρί τριμμένο ρεγκάτο
- γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι


ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμενα σε ροδέλες
- ρίγανη
- λάδι
- ξύδι
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 με 2 κουταλιές φρουκτόζη


Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ




από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
- 1 πιπερια φλωρίνης 
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- θυμάρι 
- μαϊντανό 
- σάλτσα μπάρμπεκιου προαιρετικά

Για την ζύμη

- 800 γραμμάρια αλεύρι
- 120 γραμμάρια λάδι
- 3 κουταλιές άσπρο ξύδι
- 21/2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 300 γραμμάρια νερό


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Vassiliki Nomikoy

Υλικά

- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο 
- 3 με 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες η 300 γραμμάρια κονκασέ
- 2 σφηνάκια ξύδι
- 250 γραμμάρια λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι


Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

ΠΟΥΡΓΟΥΡΙ (ΠΛΗΓΟΥΡΙ)



από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 1/4 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι φιδέ κομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1 φλιτζάνι πουργούρι (πληγούρι)άσπρο η μαύρο
- 3 φλιτζάνια νερό κρύο
- αλάτι
- προαιρετικά λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες



ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 φλιτζάνι κεφίρ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 αυγά
-1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 200 γραμμάρια τυρί κέρυγκολτ με χαμηλά λιπαρά
- 200-250 ζαμπόν ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- λάδι για την φόρμα 
- σουσάμι


ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΖΑΝΑΚΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- στήθος κοτόπουλου βραστού η ψητού που μας έχει περισσέψει
- λαζάνάκι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους
- αγγουράκια τουρσί σε ψιλοκομμένες ροδέλες
- κάπαρη
- καλαμπόκι κονσέρβας
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- τυρί κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για την σός

- γιαούρτι (η ποσότητα εξαρτάται από την ποσότητα των υλικών)
- λάδι 
- μουστάρδα 
- μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά


Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- αγγουράκια τουρσί κομμένες σε ροδέλες
- κάπαρη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- καλαμπόκι από κονσέρβα
- την καρδιά ενός μαρουλιού
- αλάτι 
- πιπέρι
- λάδι 
- μουστάρδα 
- μερικές κουταλιές μαγιονέζα


ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 3-4 γλυκοπατάτες
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- αλάτι
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ταχίνι

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΡΕΤΣΕΛΙ





από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 2 κιλά σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
- 1 βανίλια


ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ




από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- μια χούφτα μαϊντανό
- δυόσμο φρέσκο η ξερό
- κανέλα
- ρίγανη
- πάπρικα
- πιπερόριζα κάρυ (mild madras)
- ψύχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί μουλιασμένημε κρύο γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 με 3 κουταλιές φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1 με 2 κουταλιές γουστερ σος
- κουρκουμά
- λάδι για τηγάνισμα


ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο λιγκουϊνι
- 150 γραμμάρια πανσέτα η μπεικον κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 αυγά
- 150 γραμμάρια παρμεζάνα η πεκορίνο
- αλάτι
- πιπέρι
- ψιλοκομμένος μαϊντανός 


ΜΕΛΙΤΖΑΝΕς ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΣΑΤΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- πιπεριές χοντροκομμένες
- λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλλες
- κρασί 
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 35 με 40 μελιτζανάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 2 λεμόνια\
- 3 με 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- αμύγδαλα ασπρισμένα


Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ - CHINGHIALLE ALLA CACCIATORA




από τον Panagaris  Thanasis

Για να μαγειρέψουμε το κυνήγι εν προκειμένω το αγριογούρουνο , θέλει μαρινάρισμα μία νύκτα. συνταγή λοιπόν για αγριογούρουνο αλά CACCIATORA  χωρίς μαρινάρισμα!!!
 το νέο εδώ είναι ότι ο Ιταλός σεφ τσιγαρίζει δυο διαδοχικές φορές τα κομματάκια του κρέατος σε στεγνό τηγάνι, χωρίς λάδι, , για να φύγουν τα υγρά , τα οποία είναι αυτά που δημιουργούν την βαριά γεύση στο αγριογούρουνο(τσιγαρίζει όλες τις πλευρές του κρέατος , τα βγάζει σε ένα μπολ , και μετά από 5-10 λεπτά τα ξανατσιγαριζει ) επίσης στο τέλος όταν μπει και η σάλτσα της ντομάτας βάζει ένα καρύδι με το τσόφλι του , γιατί όπως λέει χωρίς να ξέρει το γιατί διώχνει την βαρεία γεύση του κυνηγίου! (το έκανα , και εγώ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό)

Υικά
1,5 κγ αγριογούρουνο
- 1 καρότο
-1 κρεμμύδι
-1 κλαδί σελερι
-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
-1 κουταλάκι κόκκους από γινεπρο (αγριοκυπαρισο, μάλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα, εγώ δεν το εβαλα)
- ένα κλαδάκι δενδρολίβανο
- 500 μλ κόκκινο στιβαρό κρασί(μερλοτ)
-800 γρ σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ ελιές μαύρες , όχι πολύ πικάντικες(έβαλα Θάσου )
- ελαιόλαδο
-αλάτι
-  1 καρύδι άσπαστο με το τσόφλι του.
- 2  σκελίδες σκόρδο

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ


από την Kiki George Minoraft

Υλικά
-  1 κρεμμύδι ξερό
- 6 πατατούλες
- 2 καρότα αν θέλετε
- νερό
-  λίγο ζωμό λαχανικών είτε σπιτικό είτε 1κύβο
- 1κουτάλι της σούπας βούτυρο ή και ελαιόλαδο
-  αλάτι. 

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 4-5 μελιτζάνες μέτριες
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 1 βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 250 γρ .φέτα
-1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- κλωνάρι βασιλικό
- αλατοπίπερο

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

ΑΧΛΑΔΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Μπέρρυ Γραφάκου

Υλικά


- 2 κιλά αχλαδάκια κρυστάλλια ...3 κιλά πριν το καθάρισμα.
- 1.750 γρ. ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 3 λεμόνια
- 5-6 γαρύφυλλα ξερά
- 5-6 φύλλα αρμπαρόριζας
- 200 γραμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.



Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- 500 γραμ. αλεύρι φαριν απ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- ½  φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι γλ. αλάτι
- ½  κουταλάκι γλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο ψητό η βραστό που μας έχει μείνει από την προηγουμένη
- μερικά αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλλες
- λίγη κάπαρη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
- μερικά φύλλα ρόκας
- 2 αυγά ψιλοκομμένα
- τυρί κίτρινο τριμμένο
- 1 πιπεριά λεπτοκομμένη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι 
- γιαούρτι τόταλ 2% λιπαρά
- 3-4 κουταλιές μαγιονέζα 
- λίγη μουστάρδα


Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ



από την  Eleni Xenophontos

Υλικά

- 3/4 αραβοσιτέλαιο
- 3/4  ζάχαρη
 - 1 ποτήρι χυμό φρέσκο
Η έτοιμο μπορείς να βάλεις και το ξύσμα του
- 3 κουτ.γ.μπέικιν πάουντερ.
- 1 κουτ.γ. κανέλα
- 3 κουτ.σ. χαρουπόμελο
- αλεύρι όσο σηκώσει,  3 περίπου ποτήρια φαρίνα κοσκινισμένο  

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
               η
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά και 1/2 αρνίσιο
- 2 αυγά
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- λάδι
- σόδα
- πάπρικα γλυκιά προαιρετικά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
- 6 με 7 μελιτζάνες μακρυές κομμένες σε λωρίδες
- ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
- πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτάκια ντομάτα ψιλοκομμένη
- καυτερή πάπρικα όποιος θέλει


ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΜΑ



από την Στελλα Γιδαρη

Υλικά

- 1 μικρή κολοκύθα
- λάδι
- κιμάς
- κρεμμύδια
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κρασί
- κουρκουμάς
- ρίγανη
- καυτερή πάπρικα
- ρύζι
- μαϊντανός
- μάραθος
- νερό
- 3 με 4 ντοματίνια


Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΛΟΙ



από την Ευαγγελία Βανιώτη

Υλικά

- κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας δυόσμο 
- 1 κουταλιά σούπας καλαμποκάλευρο
- λάδι
- λίγο ξερό κρεμμύδι τριμμένο


ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙ ΕΥΚΟΛΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 250 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 130 γραμμάρια βιτάμ
- μαρμελάδα νεράτζι
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 2 πακέτα μεγάλα τυρί Φιλαδέλφια
- 3-4 κουταλιές στέβια


ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 400 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγίστο
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- φρέσκο λεμόνι το χυμό του
- 1 βανίλια
- ξύσμα λεμονιού


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΙΕΡΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- καλαμαράκια όσο μεγαλύτερα μπορείτε η θράψαλα
- λάδι
- λεμόνι
- μουστάρδα
- σόδα 


Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- διάφορα χόρτα (σέσκουλα,λάπατα.καυκαλύθρες,μυρώνια,σπάνάκι)
- μάραθο 
- άνιθος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- λάδι
- 2 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- αλάτι
- πιπέρι


Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- 1  κεσέ γιαούρτι
- 1 κεσέ( το άδειο από το γιαούρτι) φρέσκο γάλα
- 1 κεσέ τριμμένη φέτα
- λίγο ελαιόλαδο ( σφηνάκι)
- 3 αυγά
- πιπέρι
- 1/2 κεσέ νερό
-- κι όσο πάρει αλεύρι φαριν απ ( πήρε 2 γεμάτους κεσέδες γιαουρτιού)
- αλάτι

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 12 τορτίγες
- 700 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
-  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος
- μαύρο πιπέρι
- λάδι
- μισό κιλό φέτα
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τριμμένα τυριά κίτρινα


ΤΑΧΙΝΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα μεγάλη ταχίνι ακατέργαστο (αλλιώς λέγεται βάση ταχινιού)
- 4/5 της κούπας περίπου χλιαρό νερό
- 2 λεμόνια
- λίγο αλάτι
- 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές μέλι
- 4 με 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ




από Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στημένο πολύ καλά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- μισό κουταλάκι κύμινο
- μισό κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αυγό
- 1 σφηνάκι ούζο
- τριμμένη φρυγανιά αν χρειαστεί για να σφίξει ο κιμάς
- αλεύρι για αλεύρωμα


ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ



από Σταμάτης Τριφύλλης

Υλικά

- μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
-  κάρυ γλυκό η κουρκουμά
- σκόνη μουστάρδας
- 1 κονσέρβα ανανά
- μηλόξυδο
- 3 κουταλιές  μέλι