Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019
Τρίτη 18 Ιουνίου 2019
Σάββατο 15 Ιουνίου 2019
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019
Κυριακή 9 Ιουνίου 2019
Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019
ΚΟΥΡΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαριν απ με ένα κγ μπέικιν
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι
Για το άλειμμα
1 κρόκο αβγού διαλυμένο με λίγο γάλα ή νερό.
Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
από την Stella Glava
Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κεσεδάκι
γιαούρτι 200 γραμ.
- 150 γρμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 180 γρμ. σπορέλαιο
- 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
- 3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- 1 φακελάκι (20 γρμ. )μπέικιν
- αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κρόκος αυγού για επάλειψη
- σουσάμι προαιρετικά
Για τη γέμιση
- 300 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό
Κυριακή 2 Ιουνίου 2019
ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
από την Stella Glava
Υλικά
Για το σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- 500 γρ. κανταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 κρόκους από
μέτρια αυγά
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο παγωμένο
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη