Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΣΟΣ ΒΟΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Η ΡΥΖΙ





από την Gnosoula Nikolaou

 Υλικά

- βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους
- μανιτάρια      
- 2-3 δαφνόφυλλα
- λίγο σκόρδο
- ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- κρασί
- ζωμό λαχανικών

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ




από την Καλλιόπη

Υλικά

- κολοκυθοανθοί
-2  κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- δυόσμος
- ρύζι
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο

ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΟΥΠΑ






από την Inga Tsam

Υλικά
- 1 γιαουρτάκι
- ρεπανάκια    
- 1 βρασμένο αυγό
-  αγγουράκι
- κρεμμυδάκια πράσινα
- λίγο άνηθο
- αλατοπίπερο

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό  κολοκυθάκια μικρά
- 2 ντομάτες ώριμες
- μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- βασιλικό
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ




από την ΄Ελενα Χριστοδούλου

Υλικά
- 1 ποτήρι φακές
- 1 ποτήρι κριθαράκι
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- ζωμό λαχανικών
- 4 ποτήρια νερό

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ



από την  Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 παντζάρια
- 1 ξινόμηλο
- 4-5 καρότα
- μαϊντανός
- τζίντζερ
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- κουρκουμάς

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ





από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 1 πακέτο  λινγκουίνι
- 200 γρ. μπέικον
- 2 αυγά ολόκληρα
- 125 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- μανιτάρια φρέσκα
- αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ


από την Καλλιόπη

Υλικά

- 50 καρυδάκια
- 2 ½ κιλά ζάχαρη
-  3 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι ασβέστη
- ½ ποτήρι χυμό λεμονιού (για την λεμονάδα)
-1 ξυλαράκι κανέλας
- 6-7 γαρίφαλα
- 2 ½ κ σ χυμό λεμονιού

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 πακέτο κατεψυγμένες και αποφλοιωμένες γαρίδες, ή φρέσκες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- μαϊντανός
- 2 πιπεριές κέρατο
- αλατοπίπερο
 - ρίγανη
- ελαιόλαδο
- φέτα (προαιρετική)
- καυτερές πιπερίτσες για την γεύση

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΚΟΥΡΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ




από την Kiki Giorgos Mino

Υλικά

Για τη ζύμη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή φαριν απ με ένα κγ μπέικιν
Για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
προαιρετικά πιπέρι
Για το άλειμμα
1 κρόκο αβγού διαλυμένο με λίγο γάλα ή νερό.

ΠΟΥΡΕΣ ΨΗΤΗΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- αλάτι (προαιρετικό)

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ




από την Stella Glava

Υλικά
Για την ζύμη
-  1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.
- 150 γρμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
- 180 γρμ. σπορέλαιο
- 500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
- 3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
- 1 φακελάκι (20 γρμ. )μπέικιν
- αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κρόκος αυγού για επάλειψη
- σουσάμι προαιρετικά
Για τη γέμιση
- 300 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
- 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- λίγο πιπέρι
- 1 αυγό

ΜΠΕΖΕΔΕΣ




 από την kiki Giorgos Mino

Υλικά

- 3 ασπράδια αυγών
- 1 κούπα τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά του γλυκού χυμό από λεμόνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ούζο 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ


από την Stella Glava

Υλικά

Για το σιρόπι
-  500 γρ. νερό
- 600 γρ. ζάχαρη
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 1 στικ κανέλας
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- 500 γρ. κανταΐφι
- 150 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-  6 κρόκους από μέτρια αυγά
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο παγωμένο
Για τη σαντιγί
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ



 από την  Gnosoula Nikolaou
Υλικά
- 6 αυγά
 3 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι γάλα
- 4 μπέικιν πάουντερ
- 2 ποτήρια χαλούμι ανακατεμένα με τυρί τσένταρ
- λίγη μαστίχα
- λίγο μαχλέπι
- 2 ½ ποτήρια αλεύρι

ΑΦΕΛΙΑ



από την Ελενα Γεωργιου
 Υλικά
- χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- ελαιόλαδο
- κρασί κόκκινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- ξηρό κόλιανδρο

ΜΥΡΜΙΓΚΑΤΟ




από την Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 6 αυγά
- 3 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 1 φλ του καφέ τρούφα
Για το σιρόπι
- 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό