Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015
Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κολοκύθι ψύχα (οτι είχε μείνει από τα γεμιστά)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αυγό 1-2
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλεύρι 2 κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι 3 κουταλιές
- φέτα θρυμματισμένη
- τυρί κίτρινο τριμμένο
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
από την Evaggelia Kleanthi
Υλικά
- μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- διάφορα μπαχαρικά τριμμένα (κίμυνο και εάν μας αρέσουν τα καυτερά βάζουμε καποιο καυτερό μπαχαρικό)
- μπαχάρι 2-3 κόκκους
- πάπρικα
- ζάχαρη μια πρέζα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- νερό
- λάδι
Σάββατο 29 Αυγούστου 2015
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
ΜΠΑΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- ½ φλιτζάνι καρύδα
- ⅓ φλιτζανιού σταφίδες Κορίνθου
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους ηλίανθου
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia ή λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι μέλι
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ
από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1/2 κιλό ντομάτες (χοντροκομμένες)
- 2 κιλά α φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ΤΣΑΤΝΕΥ ΣΥΚΟΥ
από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 2 κιλά σύκα ώριμα με τα φλούδια τους κομμένα στη μέση
- ανάλογη ποσότητα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες (μαζί με τα κρεμμύδια)
- 1 κομμάτι πιπερόριζα ψιλοκομμένη μαζί με τα άλλα , αν δεν έχουμε φρέσκο, βάζουμε 1 κουταλιά σούπας σκόνη
- 6-7 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη καστανή
- 1-2 πρέζες αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξυδο)
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- όσα καυτερά (μπούκοβο, πιπερίτσες ψιλοκομμένες) θέλουμε