Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΦΑΓΟΠΥΡΟ



από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- 1 κούπα φαγόπυρο

-1 ντομάτα 
-1 πιπεριά
-1 ματσάκι μαϊντανό
-1/2 ματσάκι μάραθο
-1 νεροκρέμμυδο Ζακύνθου
-λίγο σκόρδο
-λάδι
-αλάτι
-μελάσα.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- φρέσκο μπρόκολο
- κρεμμύδι
- ψίχουλα
- βρώμη
- τυρί τσένταρ
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ (για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ και για την ΚΑΤΑΨΥΞΗ)

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- μελιτζάνες
- νερό
- ξύλα για την φωτιά
- λεκάνες και ταψιά

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ




από την Evagelia Kleanthi

Υλικά

- πατάτες βραστές
- βούτυρο
- τυρί Φιλαδέλφεια
- γάλα φρέσκο η κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- μαυροσούσαμο
- παπαρουνόσπορο


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκύθι ψύχα (οτι είχε μείνει από τα γεμιστά)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- αυγό 1-2
- φρυγανιά 1 κούπα
- αλεύρι 2 κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι 3 κουταλιές
- φέτα θρυμματισμένη
- τυρί κίτρινο τριμμένο



ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



από την Evaggelia Kleanthi

Υλικά

- μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- αλάτι
- διάφορα μπαχαρικά τριμμένα (κίμυνο και εάν μας αρέσουν τα καυτερά βάζουμε καποιο καυτερό μπαχαρικό)
- μπαχάρι 2-3 κόκκους
- πάπρικα
- ζάχαρη μια πρέζα
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- νερό
- λάδι


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες φλάσκες
- κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μούλτι
- σκόρδο 1 σκελίδα
- λάδι
- φέτα
- ντομάτα ξεφλουδισμένη ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
- ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος


ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σόγια σος 1 φλυτζάνι
- μέλι 3 κουταλιές
- λάδι 2 κουταλιές
- ξύδι μπαλσάμικο 2 κουταλιές
- σκόρδο 1 σκελιδα ψιλοκομμένη ή σκόνη σκόρδου
- κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κοτόπουλο φιλέτο λεπτοκομμένο
1 κούπα σόγια σάλτσα 
1 σκελίδα ψιλοκομμένη σκόρδο  ή σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές λάδι 
2 κουταλιές  μέλι 
2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο 
- σουσάμι
- φρυγανιά τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

από την Taso Gana


Υλικά
- ψωμάκια
- τυρί 
-μορταδέλα
-αυγά
-πιπέρι

ΣΑΛΤΣΑ ΨΗΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ



 από την Anatoli Fotiadou

Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- πιπεριές πράσινες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι

- μυρωδικά ότι σας αρέσει εγώ έβαλα φρέσκο θυμάρι και βασιλικό

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπισκότα Digestiv περασμένα στο μίξερ
- γιαούρτι σακούλας
- γάλα ζαχαρούχο
- λεμόνι τον χυμό του
- λικέρ της αρεσκείας μας (χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βύσσινου)
- μαρμελάδα σύκο
- ποτήρια παγωτού

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ



από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- πατάτες
- μπέϊκον
- φύλλα φασκόμηλου
- αλάτι χοντρό


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΠΙΤΙΚΕΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 
-180 γραμμάρια μέλι
-σουσάμι
-αμύγδαλα ωμα χοντροκομμένα
-μούσ
λι
-γκότζι μπέρυ
-βούτυρο 1/4 του φλιτζανιού
-καρύδια 
-ινδική καρύδα

ΓΛΥΚΑ ......ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- Κακάο
βρώμη
καρύδα
μέλι
- ταχίνι
- μείγμα αλεσμένων ξηρών καρπών
- παπαρουνόσπορο ή σπόρους κάνναβης
- λίγο νερό 

ΜΠΑΡΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ



από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- ½ φλιτζάνι καρύδα
- ⅓ φλιτζανιού σταφίδες Κορίνθου
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους ηλίανθου
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia ή λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι μέλι

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- Νιφάδες βρώμης 
- αλεύρι βρώμης 
- χαρουπάλευρο
-  χαρουπόμελο
- πετιμέζι, μελάσα,ταχίνι,νερό,τζίντζερ,κουρκουμά,τσίλι, κανέλα, ξηροί καρποί τριμμένοι ,σταφίδα Κορίνθου

ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ




Από την Αρετή Γραμμόζη

Υλικά
- δαμάσκηνα καθαρισμένα(έχει βγεί το κουκούτσι) 1 κιλό 
- ζάχαρη 600 γραμμάρια
- νερό 1 κρασοπότηρο
- αρμπαρόριζα 1 κλαδάκι
- κανέλα 1.2 ξυλάκι
- βανίλια 1
- λεμόνι 1 κουταλιά της σούπας

ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΕΦΙΡ



 από την Αρετή Γραμμόζη

Υλικά

- κεφιρ 2 λίτρα
- αλάτι
- τουλπάνι
- καυτερές πιπεριές
- ρίγανι φρέσκια ένα κλαδί
- σκόρδο
- λάδι
- καπνιστή πιπεριά

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

EΣΜΕΡ....Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγγουράκια μικρά
- ντομάτα
- κρεμμύδι φρέσκο η ξερό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- πετιμέζι προαιρετικά

ΣΠΙΤΙΚΟ ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κρασί που έχει μείνει(είτε ξυνισμένο είτε καλό)
- μαγιά ξυδιού(ότι δηλαδή έχει μείνει στον πάτο μέσα στο ξύδι.Μοιάζει σαν ζελές) η ξύδι εμπορίου ανάλογα με την ποσότητα του κρασιού(περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ έως μισό νεροπότηρο.)
- βάζο

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φέτες ψωμιού φρυγανισμένες
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- σπανάκι σε φύλλα τρυφερά ψιλοκομμένα
- ρόκα ψιλοκομμένη
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- πέστροφα καπνιστή σε φιλέτο
- τσίρος καπνιστός σε φιλέτο
- γαύρος σε φιλέτο μαριναρισμένος σε ξύδι

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ



από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 1/2  κιλό  ντομάτες (χοντροκομμένες)
- 2 κιλά α φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι  μηλόξυδο
- 1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) 

ΤΣΑΤΝΕΥ ΣΥΚΟΥ



από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 κιλά σύκα ώριμα με τα φλούδια τους κομμένα στη μέση 
- ανάλογη ποσότητα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
- 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες (μαζί με τα κρεμμύδια)
- 1 κομμάτι πιπερόριζα ψιλοκομμένη μαζί με τα άλλα , αν δεν έχουμε φρέσκο, βάζουμε 1 κουταλιά σούπας σκόνη 
- 6-7 κουταλιές γεμάτες  ζάχαρη καστανή
- 1-2 πρέζες αλάτι
- 1 ½ φλιτζάνι ξύδι (κατά προτίμηση μηλόξυδο)
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- όσα καυτερά (μπούκοβο, πιπερίτσες ψιλοκομμένες) θέλουμε

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  ντομάτες
-  αλάτι
-  καστανή ζάχαρη
-  ξύδι
-  καυτερές πιπεριές
-  θυμάρι

ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΥΚΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



 από την Ioanna Zagkla

 Yλικά
- 2,5 κιλά σύκα
- 700-1000 γρμ. ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα σύκα
- χυμό ενός λεμονιού με το ξύσμα του
- 1/2 κούπα νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
-  6 καρφάκια γαρύφαλλο
- 1 τζούρα αλάτι
- ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ όρεξη για να ιδρώστε!!!! Τζάμπα σάουνα!

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΣΥΚΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ


 από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά
-  σύκα
-  φρουκτόζη
- χυμό ενός λεμονιού
-  μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
- 1 ξύλο κανέλας

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ




από την Δομνα Ντονη Κοκκωση Ρουτζουνη 

Υλικά
- 1 κολοκύθα
- άνηθος
- μαϊντανό
- μάραθα
-  βασιλικό
-  ρίγανη
-  πιπεριά πράσινη
- μπόλικο κρεμμύδι ξερό
λίγο σκόρδο
- λάδι
- κιμάς
- ρύζι
-  κανέλλα
-  μοσχοκάρυδο
-  κουρκουμά
-  πιπέρι
- λίγο κουκουνάρι
-  μαύρες σταφίδες
-  αμύγδαλα
-  καρύδια
- κρασί

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΦΑΒΑ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-  φάβα
-  κρεμμύδια ξερά
-  αλάτι
-  λάδι

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- γιαούρτι σακούλας
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- μαγιονέζα μια δυο κουταλιές
- αλάτι
- πιπέρι κόκκινο καυτερό
- λάδι για το τηγάνισμα

KΑΡΜΠΟΝΑΡΑ




από τον Athanasios Panagaris

Υλικά

-μακαρόνια σπαγγέτι 500 γραμμάρια
- μπέϊκον κομμένο σε κύβους
- 3 αυγά και 1 κρόκος( υπολογίζουμε 1 αυγό για κάθε άτομο)
- παρμεζάνα
- ελάχιστο λάδι
-λίγο ζωμό από τα βρασμένα μακαρόνια
- πιπέρι φρεσκοκομμένο

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
μελιτζάνα
- πιπεριά
- ντομάτα
- κρεμμύδια
- μαϊντανό
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
- κύμινο
- πάπρικα καπνιστή
- σκόρδο
- κουρκουμά
- αλεύρι

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΑΙΓΕΙΟ ΓΑΛΑ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-  γάλα αίγειο
- αλάτι
- λίγη μαγιά γιαουρτιού