Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΧΑΛΟΥΜΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΗΤΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 4 ώριμες ντομάτες
- 200  γρ.  περίπου χαλούμι ή κατσικίσιο τυρί κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 8 κουταλιές ελαιόλαδο
- μπούκοβο ή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ


από την Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά

- 1 πακέτο μύδια
- 3  φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- ½  φλιτζανάκι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ του καφέ τσίπουρο

ΤΟΥΡΣΙ ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

από την Δομνα Ντονη Κοκκωση Ρουτζουνη
Υλικά 
- 800 γρ γλιστρίδα η βύσσινο έβαλα για 2 βάζα :
- 30 γρ αλάτι χοντρό
-  20 γρ  στεβια
- 300 γρ  μηλόξυδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- κόλιανδρο και σκόρδα εν αφθονία
- κονιάκ 2 κουταλιές σούπας
-( στα βύσσινα έβαλα στο βάζο και κανέλα.....αντί κανέλα του πάει και γαρύφαλλο)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μέλι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μουστάρδα
- λάδι
- θυμάρι
- γραβιέρα Κρήτης λεπτοκομμένη

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΘΡΑΨΑΛΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό θράψαλα
- ½ κιλό σπανάκι
- 300-400 γρ πράσα
- 4-5 κολοκυθάκια
- 5-6 πράσινα κρεμμυδάκια ή 2 ξερά κρεμμύδια
- λίγο μάραθο η δυόσμο
- αλατοπίπερο
- μαϊντανός
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΟΣΤΡΑΝΤΣΙΑΤΕΛΑ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 500 γρ, κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- μπισκότα διάφορα που θα γεμίσουμε
- και .γεμιστά για μέσα  
- μια σοκολάτα γάλακτος

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθοανθοί
- ρύζι καρολίνα
- δύοσμος
- μαϊντανός
- άνιθος
- ντομάτα τριμμένη
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
-  λάδι
- νερό


ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κρεμμύδια ξερά
-  300-400 γρ ντοματίνια ή μεγάλες ντομάτες χοντροκομμένες
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
 - 3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- αρκετά  φύλλα φρέσκου βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά  
- 450 γρ. φακές
- 4-5  κολοκυθάκια μικρά
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
-γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΜΑΡΑΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μάραθος ψιλοκομμένος
- φέτα λιωμένη με πηρούνι
- κρεμμύδάκια ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- λάδι
- γάλα αδιάλυτο
- σουσάμι
ζυμη για πιτάκια στο τηγάνι


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


από την Noppi Karayianni

Υλικά
- ρεβίθια βρασμένα
- μελιτζάνες
- λάδι
- κανέλα
- αλάτι χοντρό
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- σκόρδο
- πιπέρι
- παρμεζάνα και γκούντα τριμμένα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΚΡΕΜΜΥΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis

Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- ½  κουταλάκι σόδα
- 1 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 με τέσσερις κορφές ρίγανη
- 3 με 4 φύλλα δυόσμο
- 1 κούπα τυρί
- αλάτι και πιπέρι...
- αλεύρι όσο πάρει
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΤΟΣ


από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά
- 1 κιλό γαύρο 
- 700 γρ. περίπου  χοντρό αλάτι
-  ξίδι 

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Eleni Giazitsioglou Doulaptsis 

Υλικά

- 4 ½  κούπες αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι άσπρο
- 3 κουταλιές σούπας λάδι ελαιόλαδο
-αλάτι
- 1  ¾  κούπες νερό

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ
Υλικά 
- πατάτες 
- κρεμμύδι 
- σκόρδο 
- μανιτάρια 
- λαδοτύρι Μυτιλήνης κομμένο σε κυβάκια 
- καπνιστό χοιρινό , η γαλοπούλα , η ζαμπόν 
- ντοματίνια 
- πιπεριά 
-κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
- 8 αυγά 
- 150 γρ γάλα 
- 1 κουτ σούπας baking powder

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΓΛΥΚΟ


από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
για την βάση
- 2 πακέτα πτι-μπερ
- 100 γρ.γάλα
για την κρέμα
-  3 φακ.άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 2 λίτρα γάλα
- 180γρ.ζάχαρη.
για την επιφάνεια και διακόσμηση
- 1φακ.ζελέ φράουλα
- φράουλες φρέσκες

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ





από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά

- 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 250 ml νερό χλιαρό
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- σουσάμι,  παπαρουνόσπορο,   ηλιόσπορο